”Pitää ottaa kaikki hyöty irti palatsin tunnelmasta” – vääntö Mestis-mestaruudesta jatkuu tänään Keuruulla mutta jatkuuko maalikarkelot?

Ajassa 59:51.

Siis yhdeksän sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua iski tiistai-iltana Imatran Ketterän Valtteri Lipiäinen kiekon KeuPa HT:n maalivahti Samuli Tervon selän taakse. Tuolla maalilla Ketterä siirtyi Mestiksen ensimmäisessä finaalissa 5-4-johtoon ja nappasi avausfinaalin voiton. Toinen finaali pelataan tänä iltana Keuruun jäähallissa. Mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa.

– Siinä tuli tietenkin lunta tupaan ja oikein urakalla. Ei sitä kuitenkaan sen enempää kukaan jäänyt harmittelemaan, vaan käännettiin nokka kohti tämän illan kotiottelua, tuumii KeuPan kapteeni Waltteri Lehtonen sen suuremmin tiistain viimeistä takaiskumaalia analysoimatta.

Ensimmäisessä finaalissa nähtiin vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa, kuten KeuPan ja Ketterän kohtaamisista olettaa saattoi. Ketterän hyökkäysvoima ja luistelunopeus tiedetään, mutta numeroiden valossa KeuPa pysyi loistavasti vauhdissa mukana aina Lipiäisen ratkaisumaaliin saakka. Ensimmäisessä erässä molemmat osuivat kerran, toisessa erässä kahdesti. Kolmannessa Ketterä siirtyi 4-3-johtoon Joona Jääskeläisen rangaistuslaukauksella, mutta kuusi minuuttia ennen loppua KeuPa kipusi Jesse Pelamon osumalla vielä tasoihin 4-4.

– Ketterä tuli otteluun, kuten olimme odottaneet. Heillä on jämäkkä puolustus ja todella liikkuva hyökkäys. Meidän pitää kiinnittää puolustukseen huomiota – ensin pitää malttaa puolustaa ja sitten vasta hyökätä, evästää Lehtonen.

Lehtonen näkee, että hyökkäys on myös KeuPan vahvuus, kun taas puolustamisen kanssa on jouduttu enemmän tai vähemmän hakemaan askelmerkkejä vielä pudotuspeleissä.

– Ei siihen puolustamiseen missään nimessä voi tiistainkaan perusteella tyytyväinen olla, jos kaveri viisi maalia tekee. Me lähdettiin nyt mukaan maalintekokisaan ja se kääntyi vastustajalle, Lehtonen toteaa.

Torjuntatilastonkin perusteella Ketterä oli tiistaina hieman edellä, sillä KeuPan Tervo torjui 31 kiekkoa, kun Ketterän Karolus Kaarlehto selvisi 18 torjunnalla. KeuPa-luotsi Niko Härkösen peräänkuuluttamaan erikoistilannepelaamiseen keuruulaiset voivat olla tyytyväisiä. Tiistaina molemmat joukkueet istuivat kahdeksan rangaistusminuuttia; KeuPa iski ylivoimalla kahdesti ja alivoima kesti.

Erikoistilanteissa myös 25-vuotias Lehtonen itse kantaa suurta vastuuta. Tiistaina Keuruun oma kasvatti pelasi neloskentässä, mutta vastuuta sekä ylivoimalla että alivoimalla playoff-peleissä on riittänyt. Viime keväänä Lehtonen oli mukana juhlimassa KeuPan ensimmäistä mestaruutta, mutta tuolloin tilille kertyi loukkaantumisen vuoksi vain viisi playoff-ottelua.

Tiistaina finaaliavaus pelattiin Lappeenrannan Kisapuistossa täyden katsomon edessä. Yleisömääräksi ilmoitettiin 4820 katsojaa. Liigakiekkoa eli SaiPan kotiotteluita normaalisti isännöivästä Kisapuiston jäähallista siirrytään tänään ”hieman” erilaiseen ympäristöön, Keuruun jäähalliin. Katsojia sinne mahtuu kenties reipas tuhat, mutta tunnelma tuskin jättää tiistaita kylmemmäksi.

– Kotikaukalossa meidän pitää olla isäntä ja ohjata peliä. Meidän pitää ottaa kaikki hyöty irti Keuruun ”palatsin” tunnelmasta, Lehtonen päättää.

Mestiksen toinen finaaliottelu KeuPa HT–Ketterä pelataan Keuruun jäähallissa torstaina 18. huhtikuuta kello 18.30.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .