AHL:n tehopakkaus jahtaa playoff-paikkaa - "MM-kisatkin kiinnostavat"

Pari kuukautta sitten kolmen ottelun verran Anaheimissa debytoinut Sami Vatanen ei ole sen jälkeen NHL-jäille päässyt, vaikka pikavisiitillä Kaliforniassa hiljattain pistäytyikin. Entinen JYP-pakki keskittyy tällä haavaa AHL:n runkosarjan loppurypistykseen Norfolk Admiralsin riveissä. Otteluita on jäljellä kuusi, kaikki vieraissa.

-Ensi yönä lähdetään melkein kahdeksi viikoksi reissuun. Kun sieltä palataan, niin nähdään missä mennään, Vatanen raportoi Norfolkista keskiviikkoiltana Suomen aikaa.

Tällä hetkellä Admirals on itäisessä konferenssissa yhdeksäntenä 75 pisteellä. Viimeistä pudotuspelipaikkaa pitää hallussaan Hershey maalieron turvin. Tulevalla kiertueella on vastassa viime kauden joukkuekavereita, kun Norfolk ottelee Harri Pesosen Albanya sekä Riku Heleniuksen Syracusea vastaan. Lisäksi joukkue kohtaa kahteen otteeseen Worcesterin ja Providencen.

Vatanen on ollut tällä kaudella AHL:n tehokkain suomalainen, 59 ottelun saldo kirjataan 8+36=44. Puolustajien pistepörssissä hän on kakkosena. Tämän tilaston ykkönen, Oklahoman Justin Schultz nakutti työsulun aikana 34 ottelussa peräti 48 pistettä. NHL:n käynnistyttyä Schultz on pelannut emoseura Edmonton Oilersin riveissä ja kerännyt sielläkin jo kaksikymmentä pistettä.

Schultz ja Vatanen valittiin keskiviikkona AHL:n tämän kauden tulokkaiden allstars-miehistöön.

-Ihan ok on mennyt, kuuluu vatasmainen analyysi.

-Nyt lyödään kaikki peliin sen eteen, että päästäisiin pudotuspeleihin, hän linjaa.

Emoseura Anaheimin playoff-paikka alkaa olla kirkossa kuuluttamista vaille varma. Mikä sitten on Vatasen loppukevään ohjelma, jos Norfolkin pelit tyrehtyvät runkosarjaan? "Ylös" varamieheksi vai kenties peräti leijonapaitaan MM-kisoihin?

-MM-kisat kiinnostavat ilman muuta, jos sellainen tilanne tulee. Mutta katsotaan nyt ensin tämä Norfolkin runkosarja ja mitä sen jälkeen tapahtuu. Täällä ei koskaan tiedä, missä on seuraavana päivänä, Vatanen naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.