Abid sikaili kahdeksan ottelun pelikiellon

JYPin Ramzi Abidille annettiin kova tuomio lauantain HPK-ottelun taklauksesta, joka kohdistui vieraiden Craig Schiraan. Liigan kurinpitoryhmä määräsi hurrikaanihyökkääjälle kahdeksan ottelun pelikiellon.

Abid taklasi HPK:n puolustajaa päähän loppusummerin soidessa.

– Schira on tilanteessa paikallaan ja täysin kiekoton pelaaja. Taklaus on suoritettu noin puoli sekuntia ottelusummerin alettua soimaan ja lisäksi taklaus tapahtuu Schiraa takaviistosta, joten Schira ei pysty valmistautumaan kontaktiin. Edellä mainituista syistä Kurinpitoryhmä pitää Abidin taklausta tarkoituksellisena päähän kohdistuvana taklauksena ja oikeana rangaistuksena tilanteesta ottelurangaistusta, Liigan kurinpitoryhmä perusteli.

Viime kaudella Abid lusi kolmen ottelun pelikiellon taklattuaan Ässien Joel Armiaa päähän. Se oli tätä rangaistusta määritettäessä ankaroittamisperuste.

– Sekä viime kauden taklaus että nyt käsiteltävänä oleva taklaus ovat olleet sääntöjen kieltämiä päähän kohdistuneita taklauksia. Näin ollen Abidille nyt määrättävää pelikieltoa ankaroitetaan kahdella ottelulla, kurinpitoryhmä linjasi.

JYPin pääomistaja Jukka Seppänen allekirjoitti täysin liigan kurinpitoryhmän ratkaisun.

– Oikeudenmukainen tuomio. Korostan myös sitä, että Abidin temppu ei ole JYPin arvojen mukainen, Seppänen totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.