JYP-luotsi velmuna: "Katsotaan, mitä pystytte pelistä näkemään"

Vuosi sitten mestaruusmarssilla ollut JYP passitti Ässät kesälomille puolivälierissä tylysti voitoin 4-0. Revanssihenkeä on varmasti ilmassa, kun Ässillä on lähes kolme kentällistä karvaan tappion kokeneita pelureita edelleen mukana. Niin toki JYPilläkin.

Hurrikaanikomentaja Jyrki Aho ei kuitenkaan innostu historian vatvomisesta.

-Ei sillä viime kevään sarjalla ole enää mitään merkitystä. Tietysti heillä on paljon yhteisiä kokemuksia ja niin on meilläkin, mutta nyt alkavat ihan uudet pelit, Aho linjaa.

JYP-Ässät sarjaa on ennakkoarvioissa pidetty pelinopean, fyysisen jääkiekon juhlana. Aho allekirjoittaa tämän, mutta toppuuttelee silti.

-Aika näyttää, kuinka fyysinen tästä sarjasta tulee, mutta eväät siihen ovat tietysti olemassa. Vastakkain on kaksi hanakasti taklaavaa, rajusti töitä tekevää joukkuetta.

Myttynen pelikunnossa, Malmivaarakin lähes

Kun JYP katkaisi HPK-sarjan melko rivakasti viidessä ottelussa, sai joukkue viettää viime viikolla pari vapaapäivääkin. Lauantaina palattiin taas sorvin ääreen. Kun hommia on painettu jo kahdeksan kuukautta, ei harjoituksissa kaiveta enää kaniineja hatusta.

-Kokonaisuudethan ovat valmiita tässä vaiheessa. Lähinnä kysymys on siitä, että hinkataan muutamia pieniä asioita parempaan kuosiin ja valmistaudutaan seuraavaan peliin. Tietysti vastustajankin touhuja katsellaan vähän, Aho selvittää.

JYPin sairastuvalta päävalmentajalla on hyviä uutisia. Helmikuun puolivälissä loukkaantunut Matias Myttynen sekä kuun lopussa rivistä pudonnut Olli Malmivaara ovat palailemassa pätkittäin.

-Malmivaara on aloittanut jääharjoittelun ja Myttynen on harjoitellut jo jonkin aikaa. Myttynen on käytännössä jo pelikunnossa, hän tarvitsee vain muutaman hyvän harjoituksen vielä siihen alle, Aho kertoi.

Eri tavalla?

Ässät on ratsastanut melkoisella aallonharjalla jo parin kuukauden ajan. Joukkue hävisi tammikuun 24. päivä JYPille Hippoksella 0-2, sen jälkeen se on kärsinyt vain kaksi tappiota 21 ottelussa.

-Ässät on hyvässä tilassa, mutta niin ollaan mekin. Joukkueessa on hyvä huumorin ja tekemisen meiningin yhdistelmä, Aho arvioi.

Ahon mukaan Ässien pelaamista on pureksittu JYPissä riittävästi. Vastustajan heikkoudet ja vahvuudet ovat tiedossa, mutta niistä päävalmentaja ei hiisku.

-Katsotaan nyt, mitä katsojat ja kuuntelijat ja toimittajat pystyvät pelistä näkemään. Tekeekö Jyppi jotain eri tavalla vai ei, Aho velmuilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jumalainen rannelaukaus vaihtui energiapörriäiseen

JYPin nuhapyssy keksi, miten sankarivahtia nöyryytetään