Aho jatkaa RD:n aisaparina, Siekkisen tilanne auki

JYPin kakkosvalmentaja Jyrki Aho jatkaa tehtävässään ainakin kevääseen 2013 saakka. 36-vuotias Aho on hoitanut samaa postia päävalmentaja Risto Dufvan valtakauden alusta, sesongista 2007-08 lähtien. Aholla on halutessaan mahdollisuus siirtyä ensi kauden jälkeen päävalmentajaksi johonkin toiseen seuraan tai valmentamaan ulkomaille.

-Jatkon ratkaisi yhteisen JYP-tekemisen tämän hetken ainutlaatuisuus. Pelaajilla, valmentajilla, seurajohdolla ja koko organisaatiolla on yhteinen tavoite, jonka eteen kaikki tekevät määrätietoisesti työtä vahvalla yhteishengellä. Isossa kuvassa täällä on sen vuoksi valmentajana hyvä olla, Aho sanoi.

Aho tuli JYPin valmennustiimiin saksalaisesta Adler Mannheimin organisaatiosta. Ennen Saksan-vuottaan Aho toimi reilut kaksi kautta Jukureiden valmennusryhmässä. Sitä ennen Aho työskenteli kolme vuotta Espoossa valmennuspäällikkönä ja juniorivalmentajana Bluesissa ja Espoon Kiekkoseurassa. Aho on koulutukseltaan liikunnanohjaaja ja pelasi itse aikoinaan Diskoksessa, JYPissä ja Heinolan Kiekossa.

Päävalmentajan pesti Ahon CV:sta siis vielä puuttuu.

-Totta kai se kiinnostaa jossain vaiheessa, täällä tai jossain muualla. Toistaiseksi keskityn kuitenkin nyt tähän hommaan, Aho totesi.

Päävalmentaja Risto Dufvan kevääseen 2012 voimassa ollutta sopimusta pidennettiin syksyllä kevääseen 2014 jatkuvaksi. Valmennusryhmän täydentävän maalivahtivalmentajan Ari-Pekka Siekkisen tilanne on vielä avoin.

-Olin vähän siinä luulossa, että "Kengän" sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, mutta kuulemma siellä olikin tähän kevääseen päättyvä määräaika, JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen leukaili.

-Eiköhän Kengän tilanne selviä tämän viikon aikana, Seppänen lisäsi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.