Akatemia menetti pistelinkonsa, KeuPa vahvisti puolustustaan

JYP-Akatemian paras pistemies Joonas Sammalmaa pelaa loppukauden liigaa TPS:n riveissä. 24-vuotias Hermeksen kasvatti on pelannut JYPin organisaatiossa jo kaudesta 2009–10 lähtien, mutta liigapaikka on jäänyt pienikokoiselle hyökkääjälle haaveeksi. Pääsarjan pelejä löytyy tilastoista yksitoista, joissa Sammalmaa on tehnyt yhden maalin.

Tämän kauden Mestiksessä Sammalmaa on ollut Akatemian tehokkain pelaaja, kun 40 ottelussa syntyi 15+21=36 pistettä.

– Sammalmaa on nuori ja taitava pelaaja, joka tulee antamaan näyttöjä loppukauden ajaksi, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki luonnehti hankintaa jumboseuran verkkosivuilla.

Keski-Suomen toinen mestisseura KeuPa HT puolestaan vahvistaa takalinjojaan Panu Hyypällä. 27-vuotias Hyyppä pelasi kaksi edellistä kautta KeuPassa Suomi-sarjaa, tällä kaudella hän ei ole pelannut vielä missään. Aiempaa mestiskokemusta JYP-kasvatilla on kausilta 2008–11 D Teamin riveistä yhteensä 107 ottelun verran (5+20=25).

Kaudella 2011–12 Hyyppä pelasi Ranskan liigaa Caenissa. 25 ottelun saldoksi kirjattiin 2+5=7.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Hurricanes luottaa saavansa Ahon sopimukseen "ennen harjoitusleiriä"

Näkökulma: JYPin Anttoni Hongan matka NHL:ään mutkistui varanneen seuran vuoksi – Kokoonpanoon murtautuminen vaatii kärsivällisyyttä

Kaikkiaan 22 suomalaiskiekkoilijaa sai tänä vuonna NHL-varauksen – Carolina kiinnitti toisena varauspäivänä Puistolan, maailmanmestari Hongan ja Tieksolan

Anttoni Honka varattiin NHL:ään! – JYP-puolustaja suomalaislegioonaan, toinen jyväskyläläinen Patrik Laineen seurakaveriksi?

Näkökulma: Nyt myös JYPin ja KeuPan puolustajanuoren veli joutuu jännittämään tulevaisuuttaan – Antoiko NHL:n varaustilaisuus lähtölaukauksen seurasiirtoon?

Kaapo Kakko varattiin NHL:ään toisena – New York Rangers innoissaan uudesta suomalaislahjakkuudestaan

NHL:n kärkivarauksista tulee naapureita – "Olemme yhdessä pitkään, vähän kuin Ovetshkin ja Crosby"

Tommi Salmelainen teki kiekkohistoriaa 50 vuotta sitten: "Olin vain että aijaa…" – Salmelainen varattiin NHL:ään ensimmäisenä eurooppalaisena pelaajana

Barkov palkittiin NHL:n herrasmiespelaajana – Heiskanen lähes yksimielisesti NHL-tulokkaiden tähdistökentälliseen

Sinuhe Wallinheimo aikoo luopua jääkiekon pelaajayhdistyksen puheenjohtajuudesta, toivoo avoimuutta seuraajansa valintaan – "Liikaa kabinettipäätöksiä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.