Alkaa olla pakkovoiton paikka – Tekeekö JYP kyseenalaista historiaa?

ASETELMA: Perjantain kamppailua HC Pilseniä vastaan tuskin kukaan haluaa JYP-leirissä muistella, sen sortin konttaus se oli. Tshekkivieraiden nopea pelinkääntöpeli oli myrkkyä kehnosti hyökänneille hurrikaanipaidoille, jotka hukkailivat jatkuvasti kiekkoja kaukalon vaarallisimmilla alueilla.

Pilsen isännöi myös maalien edustoja riippumatta siitä, kummassa päässä laatikkoa oltiin. Ja kun JYP-vahti Eetu Laurikaisellakaan ei kulkenut, oli peli ohi jo avauserän (1-4) jälkeen. Kärsään tuli lopulta 2-6.

Banska Bystrica otteli samaan aikaan tasaisemmin Luganon vieraana, vaikka olikin 0-2 -tappiolla jo viiden minuutin pelin jälkeen. Lugano voitti lopulta 4-1 ja näin se on tasapisteissä (3) Banska Bystrican ja JYPin kanssa. Kaikki kolme otteluaan voittanut HC Pilsen on porhaltamassa kohti H-lohkon voittoa.

Hippoksen sunnuntai-illassa voi jo puhua pakkovoitosta, mikäli hallitseva CHL-mestari mielii lohkostaan jatkoon. Lokakuussa on vielä edessä kaksi ottelua Luganoa vastaan, mutta voitot niistä eivät välttämättä riitä kuudentoista sakkiin, mikäli tänään tulee käkättimeen. JYP ei ole CHL:ssa koskaan jäänyt alkulohkoon.

Slovakian mestari Banska Bystrica isännöi hurrikaanipaitoja reilu viikko sitten. Silloin JYP oli epäkohtelias vieras käveli kotijoukkueen yli suorastaan näytöstyyliin 6-1. Seuraavassa ottelussaan Luganon lukemin 3-1 voittanut "BB" lienee todellisuudessa kuitenkin selvästi parempi joukkue kuin mitä edellä mainituista murskalukemista voisi päätellä.

Ryhmä on suhteellisen kokenut, melko isokokoinen ja kamppailuvahva. Lisäksi se slovakialais-tshekkiläiseen tapaan iskee terävästi vastaiskuilla. Juuri näiden asioiden kanssa JYP oli ongelmissa myös Pilseniä vastaan, tosin tshekkipoppoo on toki pelaajamateriaaliltaan laadukkaampi.

ARVIO: Iltapuhteesta ei tule missään tapauksessa helppoa. JYPin taannoinen murskavoitto lienee ollut ohipeli slovakialaiselle, nyt väännetään tasaisemmin, vaikka hurrikaanipaidoilla pieni lepoetu onkin. 4-3 tai 3-2 kotijoukkueelle, ylitöillä tai ilman.

SEURAA HEITÄ: Kaksikko David Tomasek - Jerry Turkulainen vaikuttaa melkoisen valmiilta tutkaparilta, Turkulainen on löytänyt tshekkisentterin kanssa saman sävelen kuin Antti Suomelan kanssa konsanaan. Kolmantena lenkkinä aloitti Markus Jokinen, perjantaina siinä pistäytyi Henri Kanninen. On selvää, että Tomasekia ja Turkulaista ei kannata erottaa toisistaan, mutta kuka on se mystinen herra X, joka tekee ketjusta lopullisesti toimivan ja tasapainoisen?

Banska Bystrican tehokkaimmat pelurit kolmen ensimmäisen kierroksen aikana ovat olleet quebeciläiset Guillaume Asselin sekä Eric Faille. Ykkösketjun laituri Asselin ja sentteri Faille ovat kumpikin naputelleet saldon 1+2. Kummallakaan ei ole mainittavaa ammattilaisuraa Pohjois-Amerikassa, mutta Asselin iski viime kaudella Banskalle 30 ja Faille 45 tehopistettä Slovakian liigassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .