Anttoni Honka varattiin NHL:ään! – JYP-puolustaja suomalaislegioonaan, toinen jyväskyläläinen Patrik Laineen seurakaveriksi?

NHL-seura Carolina Hurricanes varasi JYP- ja KeuPa-puolustajan Anttoni Hongan NHL:n varaustilaisuudessa lauantaina. Honka valittiin draftin kolmannella kierroksella, 83:nnella varausvuorolla.

Carolinassa on entuudestaan jo useampi suomalainen. Edustusjoukkueessa NHL-pelejä ovat saaneet hyökkääjätähdet Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen, kuten myös nuoret hyökkääjät Saku Mäenalanen, Aleksi Saarela ja Janne Kuokkanen. Heidän lisäkseen seuralla on KalPa-hyökkääjä Eetu Luostarisen, Ässien Lenni Killisen, Yhdysvalloissa pelaavan puolustaja Ville Räsäsen sekä Kiekko-Vantaa-maalivahti Ville Räsäsen pelaajaoikeudet.

Hurricanes varasi aiemmin 73. vuorolla Leki-hyökkääjä Patrik Puistolan. Hongan varauksen jälkeen Carolina nappasi vielä Kärpät-laituri Tuukka Tieksolan numerolla 121. Organisaatiossa on siis varaustilaisuuden jälkeen jo 12 suomalaispelaajaa, mikä on selvästi eniten tämän hetken NHL:ssä.

Honka aloitti kautensa JYPissä, mutta valui alkukaudesta kokoonpanon ulkopuolelle. Hänet lainattiin myöhemmin Mestiksessä pelaavaan KeuPaan ja Liiga-joukkue Mikkelin Jukureihin.

Hurricanes omistaa Hongan oikeudet seuraavat neljä vuotta, ellei Honka kirjoita NHL-sopimusta.

Anttonin veli Julius Honka varattiin kesällä 2014 Dallas Starsiin 14. varausvuorolla.

Myös JYPissä C-junioreista A-junioreihin asti pelannut keskushyökkääjä Henri Nikkanen sai varauksen NHL:ään. Patrik Laineen edustama Winnipeg Jets valitsi mikkeliläissentterin neljännellä kierroksella ja 113. varausvuorolla.

Henri Nikkanen nousi JYP-vuosinaan ikäluokkansa kärkihyökkääjiin ja Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokalustoon.

Hän siirtyi menneeksi kaudeksi takaisin Mikkelin Jukureihin. Loukkaantumiset sotkivat hänen varausvuotensa, eikä 189-senttinen kahden suunnan hyökkääjä pelannut kaudella kuin yhteensä 25 seuraottelua. Niissä hän puki päälleen Jukureiden ja Mestis-seura Imatran Ketterän pelipaidan.

Nikkanen jatkaa Jukureissa myös ensi kauden.

Juttua päivitetty 24.6. klo 17:38. Lisätty: Hongan varauksen jälkeen Carolina nappasi vielä Kärpät-laituri Tuukka Tieksolan numerolla 121. Organisaatiossa on siis varaustilaisuuden jälkeen jo 12 suomalaispelaajaa, mikä on selvästi eniten tämän hetken NHL:ssä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .