Armonlaukaus kajahti Äijänsuolla, JYP hiipui kesälomalle – katso koostevideo ottelusta

Se siitä sitten. JYPin pääosin tuskaisesta raahustamisesta koostunut kausi sai vihdoin viimein armonlaukauksensa. Se pamahti Äijänsuon illassa lopullisesti ajassa 31 minuuttia tasan, kun 18-vuotias Lukko-puolustaja Ville Heinola kajautti numerot 2-0:aan.

Se lopetti JYPin pyristelyt ja vain 24 sekuntia myöhemmin Rony Ahonen lisäsi 3-0:aan. Lukemat alkoivat vastata tapahtumia kaukalossa. Lukko vei ja JYP vikisi.

Tai eihän se vikissyt. Se vain hiipui hiljaa kärsien pois. Taistellen kyllä, mutta ei sen näköisesti, että tästä kaudesta enää tämän kummempaa tulisi. Loppulukemat 4-1 kuvasivat ottelun tapahtumia erinomaisesti.

Tämän odottamistahan koko taival on enemmän tai vähemmän ollut. Kuin ihmeen kaupalla armonlaukausta ei nähty vielä runkosarjassa, mutta viikko JYPin viimeisen runkosarjaottelun jälkeen se viimein nähtiin.

JYP näytti pääosin siltä, miltä se on näyttänyt tällä kaudella niin monta kertaa. Joukkueelta, joka haluaa kaukalosta pois. Nyt se pääsi.

Heinola, 21-vuotias Tarmo Reunanen, nollapelin torjunut 20-vuotias Lassi Lehtinen ja niin edelleen. Nuoret miehet luistelivat ja iloittelivat turhan varttuneen ja hitaan JYPin kesälomille otteluvoitoin 2-1.

 

Paras kolmesta -sarja voisi kenties joskus jättää jossiteltavaa verrattuna paras seitsemästä kinkereihin, mutta tämä ei niin tehnyt. Vaikka JYP keskimmäisen kamppailun Hippoksella voittikin, oli Lukko kolmen ottelun kokonaisuudessa hirvittävän paljon parempi.

– Oli meillä omat hetkemme. Pettymys, kapteeni J-P Hytönen summasi.

– Jäätiin hyökkäyspelissä vajaaksi. Ehkä tämä oli meidän kauden kuva, hän lisäsi.

Pelaajien vastuu

Miksi kauden kuva sitten oli tällainen? Hytösellä ei ollut patenttiselitystä.

– Jääkiekkojoukkue on aika iso kokonaisuus. Jos kaikki olisi jostain yhdestä jutusta kiinni, niin helppohan se olisi korjata. Nyt on aika pysähtyä ja miettiä, miksi oltiin kymmenensiä, kippari summasi.

Päävalmentaja Risto Dufva ei lähtenyt sättimään omiaan, pikemminkin päin vastoin.

– Ihan kelpo suoritus tämä meiltä oli. Maali oltaisiin tarvittu siihen alkuun, niin olisi saatu väännettyä vastustajaa hankalampaan asentoon, Dufva totesi.

RD tarttui JYPin ruoriin tammikuun puolivälissä.

Kolumni: Sarjaepäonnistumiset saivat arvoisensa lopun sarjaepäonnistumisten monumentissa 

– Olihan se hankala paikka, kun joukkueen pitäisi pelata mitaleista ja se oli kahdestoista. Mutta pitää muistaa tässä myös pelaajien vastuu. He ovat niitä, jotka suorittavat jääkiekkoilullisia liikesarjoja kaukalossa, Dufva tuumasi.

Hytönen leikkasi huhulta siivet

Kehno kausi on oiva kasvualusta erilaisille huhuille. Eräs sitkeänä elänyt on se, että Hytönen päättäisi pelaajauransa tähän kauteen, vaikka hänen sopimuksensa kattaa vielä ensi kauden.

– Tapanani on ollut että sopimuksia kunnioitetaan. En ole lopettamista suunnitellut, JYPin osaomistajiin kuuluva Hytönen sanoi.

Jääkiekkotyöt toki kiinnostavat muutenkin kuin pelaajan roolissa.

– Miksi ei, mutta se on ajankohtaista sitten joskus, Hytönen ilmoitti.

Lukko-JYP-ottelukooste 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .