Arvoitus ratkesi: Tapparan huonoutta!

Puheet siitä, oliko perjantainen Tapparan rökittäminen JYPin hyvyyttä vai kirvesrintojen huonoutta, voidaan saman tien lopettaa.

Kyllä se nimittäin oli Tapparan huonoutta. Asia näkyi räikeästi Lappeenrannan lauantai-illassa. SaiPa näytti jämäkällä tavalla todeksi vanhan viisauden "on helpompi rikkoa kuin rakentaa". Tappara-läpsyttelyn jälkeen JYP oli aivan ihmeissään, kun vastustaja oli yhtäkkiä koko ajan iholla ja vastahyökkäsi äärimmäisen terävästi. Siinä, missä hurrikaanisoturien kudit paukkuivat turhan usein päätyplankkiin tai SaiPa-vahti Richard Ullbergin syliin, takoivat sputnikit kiekkoa reppuun kovalla prosentilla.

Homman aloitti vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen Brian Salcido oho-maalillaan lähes nollakulmasta. Maskimies hääri Riku Heleniuksen nenän edessä, mutta toisaalta noin pienestä kulmasta tulevia kuteja ei saisi päästää verkkoon. Vajaa vartti Salcidon maalin jälkeen Markku Flinck sai kävellä kunniakujaa pitkin maalintekoon, kun Eric Perrin säntäsi yhtäkkiä omalta paikaltaan kulmaukseen Kristian Näkyvän avuksi ja näin Flinckille aukeni tontti.

Elmeri Kaksonen takoi yläpesään heti toisen erän aluksi ja vain minuuttia myöhemmin Näkyvä nostatti röyhkeällä nousullaan JYPin toiveita. Ne osoittautuivat kuitenkin turhiksi. Vierasjoukkueen toinen kaksiminuuttinen riitti SM-liigan parhaalle ylivoimajoukkueelle SaiPalle. Jarno Koskiranta värkkäsi 4-1 hieman onnekkaastikin Pavel Skrbekin kakkosen aikana. JYP sai kotijoukkueen tavoin pelata kahteen ensimmäiseen erään kaksi ylivoimaa, mutta pakkopeli oli totutun tuskaista puurtamista.

 

Oho! Kaksi ylivoimamaalia

Kolmas erä oli synkeän Etelä-Karjalan reissun laiha lohtu. JYP pelasi ottelun parhaan 20-minuuttisensa, mutta ei ehtinyt kuin maalin päähän. Syitä oli kaksi. Kelvoton viimeistely sekä huikean iltapuhteen torjunut Ullberg. Vasta 18-vuotias nuorukainen torjui 35 kutia. Positiivista oli toki sekin, että JYP iski päätöserässä kaksi ylivoimamaalia Harri Pesosen ja Sami Vatasen voimin.

Vatasen 4-3 -kavennus kuusi sekuntia ennen loppua toisaalta ilkkui JYPin viime aikojen yv-pelaamista. JYP pelasi ensin kuudella neljää vastaan 24 sekuntia ja sitten kuudella kolmea vastaan 25 sekuntia ennen kuin verkko heilui. Hetken aikaa näytti ihan tosissaan siltä, että kaksinkertaisella pelaajabudjetilla SaiPaan nähden operoiva JYP ei saa kaksinkertaisella miesylivoimalla kiekkoa reppuun. No, lopulta sai, mutta liian myöhään.

Kerta ei ollut ensimmäinen, kun Jyrki Ahon JYP otti makean voiton jälkeen seuraavassa pelissä pohjakosketuksen. Totuus on, että kuka tahansa osaa vaatia parempaa, kun menee huonosti. Valmentajan - ja myös joukkueen sisäinen - vaatimustaso mitataankin silloin, kun menee hyvin. Kuka vielä siinä kohdassa pystyy kiristämään ruuvia ja pusertamaan ulos joutavat hyvänolontunteet?

Tässäpä JYPin kohtalonkysymys loppukaudeksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pelicans katkaisi KalPan voittoputken

Nelosketju upotti KalPan kärkiryhmän

HIFK ratkaisi alivoimalla Ilves-ottelun