Bäckström sinut kovien odotusten kanssa

Niklas Bäckström on sinut kovien odotusten kanssa. Jääkiekon NHL-liigan Minnesota Wildin maalivahti kantaa kotikulmillaan yhtä kovia menestysodotuksia kuin helmikuussa Vancouverissa, jos torjuu leijonamiehistössä, kuten uskotaan.

- Ne odotukset, mitä minulla on itseäni kohtaan, ovat kaikkein kovimmat. Jos joku ylittää ne, niin hyvä on. Itse en ole enää moneen vuoteen kiinnittänyt mitään huomiota muiden odotuksiin, hyväntuulinen Wild-vahti myhäilee.

- Olympialaisetkin tulevat mieleen lähinnä silloin, kun toimittajat kyselevät niistä. Eivät juuri muuten. Kun on peli lähes joka toinen päivä, niin ajatukset pysyvät niissä.

Bäckströmin otteissa oli kauden alussa ailahtelua, kuten koko joukkueen pelissä. Viime ajat hän on ollut itse varmuus, ja voittanut kolme viimeistä otteluaan ja neljä viidestä viimeisestä. Kauden mittaan hän on torjunut 14 voittoa 27 ottelusta.

- Meni aikansa löytää oma pelityyli ja ymmärtää mitä pitää tehdä, että on mahdollisuus voittaa, Bäckström muistelee joukkueen sisäänajovaihetta uuden valmentajan Todd Richardsin kanssa.

Ero nykyisin ahnaammin joukkueena hyökkäävän Wildin pelissä aikaisempaan verrattuna ei Bäckströmin silmissä ole niin suuri kuin moni sanoo.

- Suurin ero on varmaan siinä, että pakit saavat nyt olla aktiivisempia hyökkäyspelissä ja pelin rakentelussa. Silti edelleen pitää myös puolustaa hyvin, jos tässä liigassa aikoo pärjätä, Bäckström muistuttaa.

Alkukauden takuista huolimatta henki Wild-ryhmässä on Bäckströmin mukaan pysynyt kovana.

- Koko ajan pyritään parempaan. Tavoite on olla pudotuspeleissä, ja jos siellä ollaan, niin ollaan tyytyväisiä. Sitten lähdetään taistelemaan kannusta.

Bäckström on joukkueensa tähtiä ja siten rutkasti esillä mediassa kotipuolessaan. Julkisuuden kiroja hän ei silti ole päässyt kokemaan.

- Maitokaupassa saa edelleen olla ihan rauhassa, Bäckström hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.