Banskaa paketissa! – JYP nöyryytti, vastustaja sikaili

Hurrikaanipaidat kohensivat peliään sitten perjantain ja kun vastuskin oli heikompi, repesivät lukemat rumiksi. Ruma oli myös Benjamin Marshallin "taklaus".

Hippoksen sunnuntai-ilta näytti saman kuin taannoinen viikonloppu Tshekissä ja Slovakiassa. Slovakkimestari Banska Bystrica pelaa kiekkoaan melko samalla filosofialla kuin tshekkiläinen HC Pilsenkin, mutta tekee sen merkittävästi heikommilla pelaajilla. Kotonaan se sai nokkaan 1-6, vieraissa tuli käkeen vielä pahemmin.

Kun JYP vielä oli liikkeellä selvästi perjantain surkeaa Pilsen-ottelua jämerämmällä otteella ja tuolloin haparoinut Eetu Laurikainen oli maalillaan erehtymätön, ei lopputuloksesta jäänyt epäselvyyttä. Hurrikaani paukutti tauluun 6-0 -voittolukemat. Kiekollinen suoritusvarmuus oli selvästi perjantaita parempi ja jos peliväline sattui joskus hukkumaan, ei Banskalla ollut samanlaista kykyä myrkyllisiin pelinkääntöihin kuin Pilsenillä.

- Hyvä parannus toissapäiväisestä. Tasapainoisempaa ja huolellisempaa esitystä haettiin ja se saatiin, vaikka alku olikin vähän katselua, JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi summasi.

Ikävä sivumaku kamppailuun ui kaksi minuuttia ennen loppua. Koko illan kierroksilla käynyt Ben Marshall latasi kyynärpäätaklauksella Markus Jokista suoraan päähän kuolleesta kulmasta. Tilanteessa, jossa kiekko ei ollut lähimaillakaan ja lukematkin jo 5-0.

- Se oli törkeä temppu. Ei tuollainen kuulu CHL:aan, ei SM-liigaan, ei yhtään mihinkään, Merikivi murahti.

Hallin DJ väläytti tässä kohdin pelisilmäänsä ja laittoi soimaan Green Dayn klassikon American Idiot yhdysvaltalaispuolustajan kävellessä ansaitusti ulosajettuna pukusuojan puolelle.

Jokinen puolestaan talutettiin sekavan oloisena kaukalosta.

- Vielä ei ole tarkempaa tietoa miehen tilasta. Katsotaan rauhassa tilanne, Merikivi sanoi.

"Ei mikään huippupeli"

Ottelun maalihanat avasi CHL-kauden ensimmäisellään Jarkko Immonen, joka ohjasi Mikko Kaltevan viivalämärin rysään jo reilun minuutin pelin jälkeen. Ylivoimaosuma oli kauden ensimmäinen niin sanottujen kilpaillullisten otteluiden maali JYPin ykköstriolle Eric Perrin - Immonen - Jani Tuppurainen.

-Ei meillä mitään paniikkia ole ollut, ei olla ihan ensimmäisiä pelejä pelaamassa, toisti Immonen Perrinin jo perjantaina mainitseman.

Myös Perrin ja Tuppurainen pääsivät maalin makuun, kun Lavalin leijona nosti komeasti 4-0 hieman ennen toisen erän puoliväliä ja Tuppurainen latasi loppulukemat 6-0. Tasakentällisin ykkönen jäi kuitenkin kauden neljässä ensimmäisessä eurokapinassa ilman maalia.

- Tulos oli hyvä, mutta ei siinä paljon muuta ollut, aina kriittinen Immonen ilmoitti.

- Ensimmäisessä erässä annettiin liikaa paikkoja. Toisessa kun saatiin maaleja, niin se lähti siitä sitten, mutta ei ollut mikään huippupeli, hän linjasi.

"Ollaan aikataulussa"

Voitollaan JYP-nousi H-lohkossa kuuteen pisteeseen, mikä takaa sen, että jatkopaikka on edelleen hallitsevan mestarin omissa hyppysissä, kun europelit jatkuvat lohkovaiheen päättävällä kahdella kohtaamisella Luganoa vastaan lokakuussa. Kolme pistettä niistä riittää JYPille taatusti jatkopaikkaan.

Sitä ennen on kuitenkin tärkeämpää tekemistä kuin pohtia CHL-kiemuroita. Kotoinen SM-liiga starttaa ensi viikonloppuna, kun HIFK vierailee Hippoksella perjantaina ja Ilves isännöi hurrikaanipaitoja lauantaina.

Onko JYP valmis?

- Ollaan aikataulussa. Lähdettiin nopeuttamaan ja aktivoittamaan peliä ja se meni vähän ylikin jo. Nyt ollaan tasapainoisempia taas. Kyse on edelleen siitä, että kuka pystyy kehittämään eniten peliään kauden aikana. JYP on niin valmis kuin runkosarjan alussa voi olla, päävalmentaja Merikivi vakuutti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .