Barkoville NHL-uran viides osuma

Florida Panthersin tulokaspelaaja Aleksander Barkov onnistui perjantaina Washingtonia vastaan pitkästä aikaa maalinteossa. Barkovin NHL-kiekkouran viides osuma auttoi Floridan jatkoajan kautta voittolaukauskilpailuun ja lopulta 3-2-voittoon.

Voitto oli Floridalle toinen perättäinen ja toinen perättäinen voittolaukauksin. Barkov ehti pelata 14 ottelua peräkkäin ilman maalia, joten se ja parhaan pelaajan palkinto varmasti lämmittivät. Huojentunein mies oli kuitenkin maalivahti Scott Clemmensen, joka voitti kauden ensimmäisen pelinsä.

Loukkaantunutta Tim Thomasia tuurannut Clemmensen torjui peliajalla 23 laukausta ja 10. kierrokselle edenneessä voittolaukauskilpailussa lopulta kuusi peräkkäin ja kaikkiaan seitsemän, muiden muassa Aleksandr Ovetshkinin yrityksen.

- Viis Ovetshkinista, vain voitto merkitsi tänään. Ja kylläpä se kesti. Nythän on jo joulukuun jotain, Clemmensen siunaili NHL:n nettisivuston haastattelussa.

Myös Barkov pääsi kokeilemaan voittolaukausta. Floridan ensimmäisenä ampujana hän kuitenkin lipsautti kiekon ohi maalin.

Myös Washingtonissa torjuntavuoro oli varamaalivahdilla. Saksalainen Philipp Grubauer, 22, pelasi kauden kolmannen ottelunsa ja kärsi nyt ensimmäisen tappion. Hänen tilastonsa ovat kuitenkin edelleen erinomaiset, torjuntaprosentti 95,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,52.

Sean Bergenheim kurvaili Floridan paidassa reilut 15 minuuttia ilman tehomerkintöjä.

Pittsburghin Pascal Dupuis, Chris Conner ja Jaysen Megna iskivät joukkueelle 3-0-johdon alle 15 minuutissa New Jerseyä vastaan ja joukkue otti jo seitsemännen perättäisen kotivoiton maalien 3-2. Pittsburgh on NHL:n itälohkossa toisena, pisteen päässä Bostonista.

Pittsburgh teki ensi kerran tällä kaudella kolme osumaa ensimmäisen erän aikana. Sen jälkeen pelin voittaminen jäi kuitenkin puolustuksen harteille. Maalivahti Marc-Andre Fleury joutui torjumaan 37 laukausta. Olli Määttä ahersi puolustuksessa yli 19 minuuttia.

Jussi Jokinen pelasi vajaat 14 minuuttia Jevgeni Malkinin ja Megnan rinnalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.