Bluesin komea runkosarja päättyi kotivoittoon

Espoon Blues päätti seuran historian parhaan jääkiekon SM-liigan runkosarjan täysosumaan. Blues halusi enemmän voittoa kuin Tappara ja niinpä se vei täydet pisteet Jaakko Uhlbäckin viime minuuttien maalilla 2–1 (0–0, 1–0, 1–1).

Runkosarjan toinen sija oli Bluesille varmistunut jo ennen päätöskierrosta, mutta kolmantena vaanineen Tapparan nujertaminen lisäsi hyvänolon tunnetta.

Peli ei sinällään ollut kummoista, sillä joukkueet kiekkoilivat enemmänkin varman päälle. Blues sai avauserässä pelata runsaasti ylivoimaa, mutta mitään ei oikeastaan tapahtunut.

Bluesin Tomi Sallinen vei Bluesin 1–0 johtoon. Kun Tapparan Juha Kiilholma oli tasoittanut päätöserässä, heräsi Blues. Se yritti tosissaan voittomaalia. Vihdoin se tuli, kun Mikko Lehtonen tarjoili Jaakko Uhlbäckille kiekon niin vapaaseen paikkaan, ettei tämä voinut erehtyä.

Maalivahtien "Tähtien sota" päättyi toistaiseksi ratkaisemattomaan. Sekä Bluesin Bernd Brückler että Tapparan Mika Lehto jäivät runkosarjan jälkeen tasavahvoina torjunnoissaan seitsemään nollapeliin.

JYP kaatoi Pelicansin vieraissa