CHL ei ole JYP:lle automaattinen kultakaivos

SM-liigan runkosarjan voiton myötä JYP pääsee ensi kaudeksi CHL:ään eli jääkiekon Mestareiden liigaan.

Liiga tuli tällä kaudella tutuksi laadukkaiden pelien lisäksi avokätisistä palkintorahapoteistaan. Tästä huolimatta JYP ei voi kehua iskeneensä hakkujaan kultakaivokseen. Ainakaan vielä.

- Tässä vaiheessa palkintorahoista ei ole mitään tietoa. Ei siis mitään huonoakaan, JYP:n toimitusjohtaja Jukka Seppänen sanoi keskiviikkona.

JYP pääsee ensi kaudeksi laajenevassa CHL:ssä suoraan toiselle karsintakierrokselle, jossa pelataan kahden ottelun karsinta pääsystä lohkovaiheeseen.

- Liiga tulee jatkumaan samanlaisena, mutta karsintavaiheesta ei ole tullut mitään detaljeja, Seppänen totesi.

Setelinippuja?

Vielä karsintakynnyksen ylittäminenkään ei välttämättä tarkoittaisi JYP:lle liikaa ylimääräisiä setelinippuja. Esimerkiksi Oulun Kärpät kuittasi tällä kaudella lohkovaiheesta jaettavan 300 000 euron potin, mutta...

- Me jäätiin joko ihan vähän plussalle tai sitten plus-miinus nollaan, oululaisten toimitusjohtaja Juha Junno arvioi.

- Ylivoimaisesti suurin kulu oli matkustus. Pelkästään se, että lennätimme Magnitogorskin matkaa varten 150 paikkaisen charter-koneen Ouluun, maksoi todella paljon.

Kärppien budjettia kuormittivat myös isot hallivuokrat. CHL-konseptin takia hallin varustamiseen ja varustelun purkuun piti varata 3-4 päivää.

Kaiken huipuksi Kärppiä vaivasi epäonni. Oululaisille arvottu lohko tarjosi helppojen palkintorahojen sijaan pitkiä pelimatkoja ja pahoja vastustajia.

- Meillä oli ylivoimaisesti kovimmat vastustajat (Magnitogorsk ja Berliini) ja ennen avausottelua joukkueeseen iski vielä norovirus, Junno harmitteli.

Blues takoi rahaa

Toisaalta suomalaisseuroista onnekkaammalle ja taidokkaammalle Espoon Bluesille Mestareiden liiga oli kuin lupa painaa rahaa.

- He pääsivät niin pitkälle, että puhutaan varmasti sadoista tuhansista, Seppänenkin uskalsi arvioida.

Tässä vaiheessa on siis selvää, että JYP saa rahaa joko paljon, vähän tai ei ollenkaan. Siksi Seppänenkin pyysi aina rahasta jankuttavia toimittajia miettimään välillä muitakin arvoja.

- Uskon siihen, että hyvä tulee hyvän luokse, toimitusjohtaja maalaili.

- Jos me pystytään tarjoamaan tälle seutukunnalle riittävästi hyvää, niin CHL:n välillisistä vaikutuksista voi tulla paljon isommat kuin välittömistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.