CHL-startti, osa 2 - Itävallan mestari vierailee Hippoksella

ASETELMA: JYP selvitti CHL:n C-lohkon kovimman haasteen perjantaina, kun se kaatoi Sveitsin viime kevään finalistin Zugin 3-2. Vierailut alppimaista jatkuvat tänä iltana, kun Hippoksella vierailee Wienin Capitals.

Toissapäivän kamppailu oli JYPille vasta kauden kolmas ja peli oli vuodenaikaan nähden ajoittain hyvinkin valmiin näköistä. Viisikot olivat hyvällä mallilla niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaankin, mitä nyt muutama puolustaja joutui viettämään välillä helteisiä hetkiä. Myös ottelun päätöserässä runsaasti urakoimaan joutunut alivoima oli erinomaista, vaikka kertaalleen joutuikin antautumaan. Ylivoimallakin JYPillä oli omat hetkensä, tosin reppu ei näyttävästä hieromisesta huolimatta heilunut.

Illan vierasjoukkue puolestaan seikkaili perjantaina Valko-Venäjällä Neman Grodnon kotiareenalla. Se ennätti johtaa kamppailua 2-1 ja 3-2, mutta joutui lopulta taipumaan 4-5 jatkoaikatappioon. Runsasjäähyisessä kamppailussa kumpikin joukkue iski kahteen otteeseen ylivoimalla.

JYPin sairaslistalla ovat perjantain tapaan pitkäaikaispotilaat Miika Lahti ja Ossi Louhivaara sekä lyhytaikaisempi Nolan Yonkman. Capitalsin ryhmä on pääosin terve.

ARVIO: Wieniläisryhmä on Itävallan viime kauden mestari ja täysiverinen ammattilaisjoukkue, mutta perjantain vastustajan Zugin tasoinen porukka se ei ole. Kuskin pukilla istuu JYP ja mikäli kotijoukkue löytää ylivoimaansa tehoja, saattavat lukemat revetä melko selkeiksikin. 3-1 tai 4-1 JYPille.

SEURAA HEITÄ: Juuso Puustinen paukautti Zugin reppuun komean voittomaalin suoraan Jarkko Immosen loistavasta syötöstä. Hyväntuulisesti virnuilevan savolaisen viime kausi HIFK:ssa oli tahmea, kun runkosarjassa syntyi vain kuusi maalia. Nyt Puustinen hyökkää JYPin ykkösketjussa yhdessä Immosen ja Jani Tuppuraisen kanssa. Puustinen on puhkaissut urallaan kahteen otteeseen 20 liigamaalin rajan yhden kauden aikana, kolmas samanmoinen lienee tulossa.

Capitalsin riveistä löytyy liuta SM-liigasta tuttuja pelimanneja. Hyökkääjä Kelsey Tessier piipahti viiteen otteluun jäänellä visiitillä Sportissa kolme vuotta sitten. Puolustaja Kyle Klubertanz pelasi TPS:ssa 2008-09 ja HIFK:ssa 2012-13, kollegansa Aaron Brocklehurst puolestaan vahvisti Lukkoa ja Pelicansia 2010-12. Tästä poppoosta Klubertanz takoi perjantaina 3-2 -johtomaalin Grodnossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .