CHL:n toinen vaihe kutsuu

Jos finanssikriisit ja taantumat eivät sotke soppaa, rynnistää jääkiekon Mestareiden liiga (CHL) ensi syksynä näyttämölle täysin palkein.

Tällä kaudella formaatti oli vielä keskeneräinen. Mukana oli joukkueita vain seitsemästä maasta. Ne selvittivät välinsä lohkovaiheessa ja pudotuspeleissä.

Ensi syksynä käsikirjoitus on pitempi ja runsaampi. Mukaan säntää 30 joukkuetta peräti 22 Euroopan maasta. Vaiheita on neljä. SM-liigan runkosarjan myötä JYP hyppää CHL-sirkukseen sen toisessa vaiheessa.

Jyväskyläläisillä on tosin mahdollisuus sivuuttaa tämä leikki ja aloittaa taistelu Euroopan herruudesta vasta kolmannessa vaiheessa eli lohkovaiheessa. Tämä edellyttää Suomen mestaruuden voittamista.

Ensi kauden CHL:n palkintosummista ei ole tehty vielä lopullisia päätöksiä. Talouskurimus koettelee myös tätä liigaa. Neuvottelut budjetista ovat parhaillaan käynnissä. Tämän kauden kokonaisbudjetti oli 10,2 miljoonaa euroa.

Tällä kaudella pelkkä osallistuminen Mestareiden liigan lohkovaiheeseen takasi seuralle 300 000 euroa. Jokaisesta lohkovaiheen voitosta heltisi 50 000 euroa. Mestari (Zürich Lions) kuittasi miljoonan. Välierissä karille ajanut Espoon Blues keräsi palkintorahoja 700 000 euroa. Matkakustannukset joukkueiden on hoidettava itse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.