Capitals säikytteli JYPiä lopussa - "Vähän oltiin tyhmiä"

Ei ollut Wienin Capitalsista haastamaan JYPiä loppukesän toisessa CHL-väännössä. JYP vei avauserän puhtaasti 2-0 Jerry Turkulaisen ja Valtteri Hotakaisen maaleilla ja olisi voinut helposti takoa yhden tai kaksi osumaa lisääkin.

Pääkaupunkilaiset tulivat pontevasti toisen erän ensimmäiselle kympille, mutta JYP puolusti maltillisesti keskustaansa ja piti vierasjoukkueen pääosin poissa kunnon maalintekotonteilta. Kun sellainen siunaantui, Eetu Laurikainen maalinsa suulla hoiteli loput.

Erän loppupuoli oli sitten taas hurrikaaniväritteisempi, mutta lisämaaleja ei nähty. Lähimpänä oli yläputkea kilauttanut Antti Suomela.

Jarkko Immonen livautti kolmannen erän alkuun jo 3-0, mutta sitten nähtiin JYPin kannalta illan helteisimmät hetket.

JYP raapaisi viikonlopun kahdesta europelistään kasaan täyden kuuden pisteen potin. Jerome Samson kavensi 3-1:een reilu minuutti Immosen maalin jälkeen ja erän lopulla Ryan McKiernan suupaisi kiekon maaliin Capitalsin hakiessa kavennusta ilman maalivahtia. Osuma kuitenkin hylättiin Rafael Rotterin häirittyä maalivahtia maskintekopuuhissaan.

- Vähän oltiin tyhmiä tuossa lopussa. Olisi pitänyt olla tylympi, niin ei olisi mennyt noin jännäksi. Mutta kuusi pistettä näistä peleistä, hyvä startti, kapteeni J-P Hytönen tuumasi.

Miljoonan euron ylivoima - ei maaleja!

Jos viikonlopusta jotain jäi puuttumaan, niin ylivoimamaalit. Turkulaisen 1-0 Wienin nuottaan oli ainoa, vaikka JYPin ylivoimakoostumukset ovat äärimmäisen laadukkaat. Ykkösylivoima jauhaa Jarkko Immosen, J-P Hytösen, Juuso Puustisen, Jani Tuppuraisen ja Mikko Mäenpään voimin. Kakkosessa mestaroivat Turkulaisen ohella Suomela, Joonas Nättinen, Robert Rooba ja Mikko Kalteva.

Ykköstykistö pelasi Hippoksen sunnuntai-illassa 45 sekuntia viidellä kolmea vastaankin, mutta kun ei niin ei.

- Viiskolmosesta pitäisi aina tehdä maali. Jos ei tee, se on vähän kuin ottaisi yhden omiin, Hytönen tukisti.

- Mutta ihan hyviltä paikoilta päästiin laukomaan. Tuollaisia paikkoja kun rakennetaan, maalejakin tulee varmasti, kippari uskoi.

Päävalmentaja Marko Virtanenkaan ei ruvennut hötkyilemään, vaikka niin sanottu miljoonan euron ylivoima jäi vielä suutariksi.

- Pojat tekivät todella hienon maalin, se oli skoutattu juttu, Virtanen kehui alkajaisiksi Turkulaisen nokkelasta suorahyökkäyksestä värkkäämää osumaa.

- Ehkä tuo toinen ylivoima voisi osittain ottaa mallia tuosta suoraviivaisuudesta, siellä siirrellään kiekkoa vähän liikaa. Mutta se on kokonaan uusi koostumus, toisen yv-viisikon kaverit pelasivat paljon yhdessä jo viime kaudella, Virtanen ymmärsi.

Ensi viikolla reissuun

Perjantainen vastus Zug sekä sunnuntai-illan Capitals asettuvat JYPin tielle myös ensi viikolla. Torstaina hurrikaani mylleröi Wienissa, lauantaina Zugissa.

- Onnistua pitää. Fanikulttuuri ja ylpeys omasta identiteetista ovat siellä vahvoja. Nyt tuli ensimmäisen kerran tällä kaudella vastaan joukkue, joka pelasi ihan selkeää trapia. Oltiin aluksi vähän ihmeissämme, kun painetta ei ollutkaan, Virtanen pyöritteli.

- Toisteisuutta pitää saada tekemiseen, se on tässä kohdassa kautta tärkeintä. Ettei mikään asia tapahtuisi sattumalta, vaan olisi voittavan tekemisen tulos, päävalmentaja  suunnitteli.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .