D-Kiekko siirtyy JYP:n huomaan

Mestikseen uusintaottelun kautta puolitoista viikkoa sitten noussut D-Kiekko ja SM-liigassa tällä kaudella viidenneksi sijoittunut JYP lyövät jatkossa hynttyyt yhteen. D-miehistö pelaa ensi kaudella JYP:n sateenvarjon suojissa nimellä D Team. Joukkuetta valmentaa ensi kaudellakin pitkän päivätyön Jyväskylän kakkosseuran eteen tehnyt Jukka Ahvenjärvi. Nimen D Team keksi JYP:n markkinointijohtaja Kari Tyni, kukapa muukaan.

Käytännössä JYP:n ja D-Kiekon yhteistyö on samankaltainen kuin TPS:n ja Kiekko-67:n kuvio Turussa 1990-luvulla. TPS ja K-67 pyörittivät Vladimir Jursinovin johdolla yli 60 pelaajan rinkiä kausittain. Suuresta massasta nousi vuosien varrella useita tähtipelaajia.

D Teamin toiminnasta tulee osakeyhtiöpohjaista ja yhtiö perustetaan lähiviikkoina. Yhtiön pääomistaja on JYP Jyväskylä Oy. JYP:n toimitusjohtaja Jukka Seppänen ei paljastanut, kuinka suuri on JYP:n rahallinen panostus D-Kiekkoon. Todennäköisesti summa löytyy haarukasta 100 000-200 000 euroa.

D Kiekossa päävalmentajuuden ohella myös esimerkiksi huoltajana touhunnut urakkamies Ahvenjärvi saa jatkossa keskittyä pelkästään valmentamiseen. Näin ollen mies jättää tehtävänsä Diskos-junioreiden valmennuspäällikkönä. D Teamille palkataan lähiviikkoina myös erillinen toiminnanjohtaja.

- D Team on se porras, joka täältä on puuttunut pelaajien uraputkesta aikuiskiekon huipulle. Nyt kaikki portaat ovat keskisuomalaisittain kunnossa, Ahvenjärvi iloitsi jyväskyläläisen jääkiekon historiallisena päivänä.

Seuraavaksi Ahvenjärven urakkana on D Teamin pelaajaryhmän rakentaminen yhteistyössä emoseura JYP:n kanssa.

- Olen jo neuvotellut joidenkin meidän tämän kauden joukkueen pelaajien kanssa. Todennäköisesti siitä joukkueesta tulee jatkamaan kaksi - ehkä kolmekin ketjua, Ahvenjärvi kertoi.

- Kyllähän me jo tuolla joukkueella osoitettiin, että pystytään pelaamaan Mestistä.

JYP-luotsi Risto Dufva muistutti siitä, että Mestis on nuorille lahjakkuuksille huomattavasti parempi paikka kehittyä kuin A-nuorten SM-sarja.

- Totuus on se, että tämän vuoden A-nuorten mestarijoukkue olisi saanut aika pölläkät Titaaneilta, joka jäi viimeiseksi Mestiksessä.

Ei uutta pelaajarintamalta

Uusista pelaajasopimuksista JYP ei tänään tiedottanut. Niistä kuullaan noin puolentoista viikon kuluttua. Ensi kauden JYPiin on yhdistetty hyökkääjät Jouni Virpiö sekä Jani Tuppurainen. Puolustuspään vahvistuksiksi on uumoiltu Kalle Koskista, Jyrki Välivaaraa ja Olli Malmivaaraa.

Videotunnelmia ja lisäjuttuja JYP:n ja D-Kiekon yhdistymisestä myöhemmin tänään Kiekko-Keskisuomalaisessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

D Team on riski ja mahdollisuus