D Teamin kausi päättyi

Vaasan Sport päätti D Teamin ensimmäisen mestiskauden nopeimmalla mahdollisella puolivälieräkaavalla mutta sarja koostui kolmesta tasaisesta jääkiekko-ottelusta, eikä sen venyminen edes perjantaihin olisi ollut mahdottoman epäoikeudenmukaista. Keskiviikon viimeisessäkin pelissä jyväskyläläisillä oli mahdollisuuksia voittoon saakka, mutta isännät selvisivät lopulta kunnialla ensimmäisestä rastistaan pitkällä polulla kohti liigaunelmaansa.

- Uskon että pystyimme antamaan hyvän harjoitusvastuksen. Sportin on varmasti hyvä jatkaa matkaa. Emme olleet mitään heittopusseja tässä sarjassa, totesi D Teamin myös valmentaja Jukka Ahvenjärvi, jonka nuori joukkue jaksoi taistella viimeiseen summeriin ja loppulukemiin 4-2 (0-1, 1-0, 3-1) saakka.

- Mielestäni annoimme tänään kovimman vastuksen näistä kolmesta pelistä. Voi sanoa, että päätimme arvokkaasti ja kaaduimme saappaat jalassa.

Myös Sportin valmentaja Juhani Tamminen antoi hyvän arvosanan vastustajilleen.

- Ottelusarjassa kaikki kolme peliä olivat yhden maalin kiekkopelejä, suomalaista playoff-kiekkoilua parhaimmillaan. Kumpikin joukkue säilytti identiteettinsä ihan loppuun saakka, hän luonnehti joukkueensa ensimmäistä pudotuspelikierrosta.

Aloituskuningas Sihvonen

Ratkaisuottelun ratkaisupelaajia olivat kovassa vireessä oleva Sportin maalivahti Jaakko Suomalainen sekä kokenut Toni Sihvonen. Jälkimmäinen otti kaksi puhdasta hyökkäyspään aloitusvoittoa, jotka johtivat kahteen suoraan maalilaukaukseen. Ensimmäisestä Paul Cabana iski 1-1-tasoituksen ja jälkimmäisestä Juha Salmu sivalsi 3-2-voittomaalin.

- Tylyjä ratkaisuja, mutta niissä näkyi Sportin pelaajien kokemus ja määrätietoisuus, Ahvenjärvi tiivisti pelin pienet mutta ratkaisevat hetket.

Sportin toisen maalin, 2-1-johto-osuman kolmannen erän kolmannella minuutilla teki Justin Aikins. Kevään aikana välillä pienessä, välillä olemattomassa roolissa olleelle kanadalaiselle maali oli playoffien toinen.

- Luulen että ihmisille rupeaa aukenemaan, kuinka tämä joukkue on koottu. Olen äärimmäisen mielissäni, että kaverit jotka näihin rooleihin on hankittu, ovat jatkaneet tehdä duunia ja palat alkavat loksahtelemaan paikalleen, Tamminen sanoi johtohahmoistaan Suomalaisesta, Sihvosesta, Salmusta ja Aikinsista.

D Teamin 1-0-maalin viimeisteli alivoimalla avautuneesta läpiajosta Tuomo Laukkanen ja Timo-Pekka Heikkinen puolestaan vastasi illan eleganteimmasta osumasta, kun hänen kärsivällinen taidokkuutensa maalin edessä johti 2-2-tasoitukseen.

Illan viimeisen maalin vippasi Tuomas Immonen minuutti ennen loppua tyhjään jyväskyläläismaaliin.

Uutta miettimään

Ahvenjärvi joukkueineen voi lähteä kesälomalle hyvällä mielellä. Runkosarjan seitsemäs sija, hyvä puolivälieräsarja sarjan isokenkäisiin kuuluvaa Sportia vastaan sekä tietenkin pelaajien kehittäminen isoveli JYPille tekivät nousukaudesta kelpo kokonaisuuden.

- Tämä on meille tällä hetkellä menestys mutta tähän ei voi jäädä makaamaan vaan nyt pitää ruveta miettimään jo uutta kautta, hän totesi.

Omasta jatkostaan Ahvenjärvi ei vielä halunnut lausua mitään tarkempaa.

- Katsomme sitä erikseen, mikä on tilanne. Vielä sitä ei voi enempää kommentoida.

Uusimmat

Kiekko

Näkökulma: JYPin Anttoni Hongan matka NHL:ään mutkistui varanneen seuran vuoksi – Kokoonpanoon murtautuminen vaatii kärsivällisyyttä

Kaikkiaan 22 suomalaiskiekkoilijaa sai tänä vuonna NHL-varauksen – Carolina kiinnitti toisena varauspäivänä Puistolan, maailmanmestari Hongan ja Tieksolan

Anttoni Honka varattiin NHL:ään! – JYP-puolustaja suomalaislegioonaan, toinen jyväskyläläinen Patrik Laineen seurakaveriksi?

Näkökulma: Nyt myös JYPin ja KeuPan puolustajanuoren veli joutuu jännittämään tulevaisuuttaan – Antoiko NHL:n varaustilaisuus lähtölaukauksen seurasiirtoon?

Kaapo Kakko varattiin NHL:ään toisena – New York Rangers innoissaan uudesta suomalaislahjakkuudestaan

NHL:n kärkivarauksista tulee naapureita – "Olemme yhdessä pitkään, vähän kuin Ovetshkin ja Crosby"

Tommi Salmelainen teki kiekkohistoriaa 50 vuotta sitten: "Olin vain että aijaa…" – Salmelainen varattiin NHL:ään ensimmäisenä eurooppalaisena pelaajana

Barkov palkittiin NHL:n herrasmiespelaajana – Heiskanen lähes yksimielisesti NHL-tulokkaiden tähdistökentälliseen

Sinuhe Wallinheimo aikoo luopua jääkiekon pelaajayhdistyksen puheenjohtajuudesta, toivoo avoimuutta seuraajansa valintaan – "Liikaa kabinettipäätöksiä"

Liigan otteluohjelma julki, JYP sai haluamansa derbytuplan – Tässä ensi kauden runkosarjan JYP-tärpit!

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.