D Teamin voittoputki katkesi, pisteputki kesti

Ensin huonot D-uutiset: Sensaatiomainen 11 ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona, kun KooKoo kukisti D Teamin voittomaalilaukauskilpailun jälkeen.

Sitten hyvät D-uutiset: Pisteputki jatkuu, ja joukkue on yhä vahvassa vireessä.

- Yksi piste on hyvä saavutus, vastassa oli kuitenkin sarjan parasta kiekollista peliä pelaava joukkue. Me pelasimme hyvää merkkauspeliä emmekä tehneet virheitä, D Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kiitteli.

Ja niin tosiaan tapahtui. Vaikka vastassa oli toinen kärkipään joukkue, D Team pystyi hallitsemaan ottelua. KooKoo oli pitkiä aikoja varsin aseettoman oloinen, mutta jyväskyläläiset eivät pystyneet käyttämään maalipaikkojaan tai sitten ratkaisevat syötöt karkasivat hiukan ohi kohteen.

D Teamin voiton tielle asettui myös KooKoon maalivahti Antti Härmä, joka pelasi rohkeasti mutta varmasti.

- Pystyimme luomaan KooKoon pakeille painetta ja pakottamaan heidät virheisiin. Vielä paremmin olisi vain pitänyt saada äijiä maalille, Ahvenjärvi tuumi.

Dickenson liian liukas

Siinä missä D Team pelasi jälleen vahvasti joukkueena, KooKoo nojasi erinomaisiin yksilöihinsä. Härmän lisäksi esiin nousi Mestiksen pistepörssiä johtava Lou Dickenson.

Avauserän kolmannella minuutilla Dickenson karkasi kulmassa D Teamin puolustukselta, laukoi, ja Markku Flinck viimeisteli paluukiekosta KooKoon ainoan pelitilannemaalin.

- Dickenson on yksi sarjan nopeimpia pelaajia. Tilanteessa tosin linjatuomari blokkasi meidän pakin. Harmin paikka, mutta näitä sattuu, Jukka Ahvenjärvi totesi.

Voittomaalilaukauskilpailussa Dickenson iski voiton varmistaneen maalin rannelaukauksella D Teamin maalivahdin Niko Kaulion selän taakse.

D Teamin illan ainoan osuman iski toisessa erässä JYP-puolustaja Jarno Lippojoki, jonka rannelaukaus upposi takanurkkaan kotijoukkueen pelatessa 5-3-ylivoimalla. Komea yksilösuoritus sekin, sillä veto oli kova ja tarkka eikä välissä ollut maskia.

Jormakka ja Kaulio D-hahmoja

Maalien lisäksi kaukalossa nähtiin tiukkaa taistelua. KooKoo tuli peliin vahvasti, mutta ensimmäisen erän puolivälissä ote siirtyi D Teamille. Kotijoukkueen karvaus alkoi purra, ja KooKoon pelaajat sortuivat oman alueen virheisiin.

Myös toinen erä kääntyi D Teamille, kun KooKoo sortui jäähyihin. Niiden hankkimisessa kunnostautui erityisesti ykkösketjuun nostettu nuori Kaarlo Jormakka, jonka vauhdikkaita nousuja vieraat eivät tahtoneet saada pysäytettyä sääntöjen mukaisin ottein.

Kolmannessa erässä taisteltiin tiukasti. D Team hallitsi hienokseltaan, mutta KooKoo puolusti tarkasti ja hyökätessään laukoi ahkerasti. D-vahti Kaulio oli kuitenkin jälleen kerran jäätävän varma. Jatkoajalla hän sitä vastoin oli työtön, koska D Team hallitsi sitä Jormakan hankkiman ylivoiman siivittämänä täysin.

D Teamin voittoputki siis katkesi, mutta sarjan kärkipaikka säilyi ja pisteputki venyi jo 15 ottelun mittaiseksi.

- Kohtuullisen hyvin tämä syksy on mennyt, Ahvenjärvi vähätteli.

- Parannettavaa löytyy kuitenkin vielä kiekollisessa pelissä ja viisikkojen tiiviydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.