Dallasin Lehtonen torjui nollapelin Floridaa vastaan

Kari Lehtosen kauden neljäs ja NHL-uran 31:s nollapeli toi Dallas Starsille 2–0-voiton Texasissa vierailleesta Florida Panthersista. Voitto oli Lehtoselle ja seuralle kolmas peräkkäinen, mutta perjantai ja 13. päivä ei ollut Starsille yhtä juhlaa.

NHL:n läntisessä konferenssissa pudotuspelipaikasta taisteleva Dallas menetti kolme hyökkääjää sairastuvalle. Liigan pistepörssin kolmonen Tyler Seguin jäi Florida-pakki Dmitri Kulikovin torppaamaksi, ja hänet autettiin pukukoppiin.

– Se oli likainen taklaus. Ja se vei parhaan pelaajamme sivuun, ainakin joksikin aikaa, Dallasin valmentaja Lindy Ruff manaili Dallas Morning News -lehdelle.

Seguinin ohella myös Patrick Eaves ja Ales Hemsky jättivät pelin kesken. Dallas kuitenkin venyi tärkeään voittoon Jamie Bennin ja Jason Spezzan avauserän maaleilla ja Lehtosen huippuillalla. Lehtonen torjui 37 laukausta kauden 24. voitossaan.

– Hän teki tärkeitä torjuntoja silloin, kun niitä tarvitsimme. Hän sulki ovet, hieno peli, Ruff ihasteli paikallislehdelle.

Floridassa puolestaan kuohuu. Sean Bergenheim pudotettiin kokoonpanosta juuri ennen pelin alkua, ja suomalaishyökkääjän agentti on pyytänyt Floridaa kauppaamaan Bergenheimin muualle.

Valmentaja Gerard Gallant kertoi Sun Sentinel -lehdelle, että syynä penkkikomennukseen oli Bergenheimin vaisu esitys edellisessä pelissä Minnesotaa vastaan.

– Jos hän olisi antanut kaikkensa silloin, hän pelaisi nyt, Gallant sanoi lehden mukaan.

Bergenheim sanoi lehdelle, että olisi mieluusti kuullut valmentajan palautteen kasvotusten.

– Jotkut toiset valmentajat kehuivat peliäni, Bergenheim sanoi.

Niemi voitti, Rask vaikeuksissa

Joukkueelleen torjui voiton myös San Josen Antti Niemi, kun Sharks kukisti Arizonan maalein 4–2. Niemi torjui 34 laukausta ja sai myös syöttöpisteen Barclay Goodrow'n 3–2-voittomaaliin päätöserässä.

Illan suomalaisvahdeista synkintä oli Bostonin Tuukka Raskilla. Kolmas peräkkäistappio Raskille ja seuralle tuli pitkän vieraspelikiertueen aluksi Vancouverissa, kun Canucks höykytti Bruinsia 5–2. Rask päästi neljä maalia, enemmän kuin kertaakaan sitten joulukuun alun.

– Puolustuspelimme oli kerta kaikkiaan hirveää, Rask tuskitteli Boston Globe -lehdelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.