Diskoksen A-nuoret aloittavat liigapelit: "Syksyn paras taso pitää nyt olla minimi"

Diskoksen A-nuoret pelaavat tänään ensimmäisen ottelunsa Nuorten SM-liigan alemmassa jatkosarjassa, kun vastustajaksi Hippokselle saapuu SaiPa. Sunnuntaina kausi jatkuu Turussa TPS:n vieraana. Diskoksen nuoret nousivat kevätkaudeksi liigatasolle sijoituttuaan syyskaudella Nuorten Mestiksessä toiseksi.

Diskos varmisti sarjanousun jännittävien vaiheiden jälkeen joulukuun puolivälissä, kun se kaatoi Jokipojat jatkoajalla. Diskoksen kanssa A-nuorten liigatasolle nousi helsinkiläinen Karhu-Kissat.

– Meillä ei ollut kauteen lähdettäessä varsinaista tulostavoitetta. Mutta heti syyskauden alusta lähtien olimme kärkikahinoissa Mestiksen puolella ja se tietenkin sytytti joukkuetta ja lisäsi nälkää entisestään, Diskoksen A-nuorten päävalmentaja Mirko Friman kertoo.

Taso nousee merkittävästi

Nyt kevätkaudella Diskoksen A-juniorit pääsevät pelaamaan syksyyn verrattuna selvästi kovempia otteluita. 

– Heikkoja joukkueita ei varmasti vastaan enää tule. Se taso, mikä syksyllä oli meidän parasta peliä, täytyy nyt olla minimi, kuvailee Friman.

– Meillä on onneksi luonteeltaan tosi hieno joukkue, jossa on paljon johtajatyyppejä ja hyvä yhteishenki. Toivottavasti pystymme joka ottelussa pelaamaan voitosta, Friman kertoo kevätkauden tavoitteeksi.

Syyskaudella joukkueen tehokkain pelaaja oli hyökkääjä Konsta Jääskeläinen, joka iski 24 ottelussa tehot 12+21=33.  

– Lisäksi yksittäisistä pelaajista esiin voidaan nostaa muun muassa kapteeni Eetu Elonen. Hän ansaitsee kyllä näyttöpaikkoja ylempääkin, Friman kehuu.

Taustalla merkittävä nuorennusleikkaus

A-junioreissa pelaajien ikähaarukka vaihtelee vuonna 1996-syntyneistä 1999-syntyneisiin. Diskoksen joukkue lukeutuu tässä haarukassa sarjan nuorimpiin. Niinpä sarjapaikan säilyttäminen myös ensi kauden Nuorten SM-liigaan olisi Frimanin mukaan loistava saavutus.

– Viime kevät meni todella pahasti penkin alle ja sen jälkeen teimme melko tylynkin päätöksen. Vanhimpia junioreita siirrettiin sivuun ja viime kaudella B-nuorten Mestiksen mestaruuden voittaneesta joukkueesta nostettiin paljon pelaajia A-nuorten joukkueeseen.

Nousu A-nuorten liigatasolle osoittaa ikäluokan kehityksen jatkuneen toivotunlaisesti.

– Joukkue on osoittanut loistavaa kehittymiskykyä. Kasvu varmasti jatkuu myös liigatasolla, Friman luottaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .