Dufvan päämääränä JYP:n mestaruus

JYP:n päävalmentaja Risto Dufva ei ole hymistelijä. Dufva on asettanut selvän päämäärän joukkueelleen: Suomen mestaruus tänä keväänä Jyväskylään eli "poika" kotiin.

Dufva ei lavertele joutavia. Hän ei puhu, että JYP:n tavoite on loppuottelu. Se on mestaruus. Mutta Kanada-maljaa ei pääse nostamaan helposti, JYP-luotsi myöntää.

- Voitimme runkosarjan. Tiedämme, että pystymme voittamaan jokaisen joukkueen. Mestaruuden voittaminen on vaikeaa, mutta mahdollista, Dufva sanoo ilman uhoa.

Viime vuonna JYP kompastui Tapparaan neljännesfinaalissa. Dufva uskoo,että JYP on ottanut opikseen Tappara-tappiosta.

- Mitä seuraavaksi tapahtuu? Tämä on kevään teemamme. Kohdistamme täyden huomiomme vain seuraavaan tapahtumaan. Viime keväänä Tappara oli tässä asiassa meitä etevämpi.

Molemmille vahdeille on luvassa peliaikaa

JYP:n vastustaja neljännesfinaaleissa on Turun Palloseura.

- TPS on runkosarjan kymmenes. TPS-vahti Aleksander Salak oli liian vaikea HIFK:lle. Meidän on keksittävä keinot Salakin ohittamiseksi.

Tulossa on myös JYP:n maalivahtien taistelu, koska joukkueella on kaksi tasavahvaa miestä, Sinuhe Wallinheimo ja Pekka Tuokkola. Kumpi on maalilla perjantain TPS-ottelussa?

- Jos vaikka molemmat pelaavat, Dufva virnuilee paljastamatta valintaansa.

Sen Dufva lupaa, että molemmat molarit pääsevät tositoimiin pudotuspeleissä.

Dufva korostaa kärsivällisyyttä.

- Tarvitaan puolustamista jäähyttömästi. Pitää kestää taklauspeliä, hankkia jäähyjä vastustajalle. Suomen mestariksi ei nousta väkivaltaisella pelillä.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.