Edistysaskeleita sitten eilisen?

ASETELMA: Humpan juoni on siis tunnetun selkeä. Yksi piste lennättää JYPin varmuudella Berliiniin jouluostoksille ja European Trophyn lopputurnaukseen. Yhtä pistettä on toki huono lähteä kiekkopelistä hakemaan, silloin ei saa yleensä mukaansa sitäkään.

Voisi olettaa ja toivoa, että kummankin joukkueen pelaaminen ottaa edistysaskeleita sitten eilisen. Hippoksen perjantai-illassa kun ei kovin korkeatasoista jääkiekkoa nähty. KalPan aktiivinen karvauspeli yllätti JYPin ja pakotti hurrikaanipaidat hitaisiin kontrollilähtöihin, mikä ei JYPiltä oikein luonnistu.

Vaikka iltapuhde hikiseksi kehkeytyikin, joukkueiden välinen materiaaliero tuli selkeästi näkyviin. KalPa rakensi kyllä riittävän määrän paikkoja, mutta niiden hyödyntämisen kanssa oli vähän niin ja näin. JYP puolestaan toimitti kiekot pussiin, kun paikka oli. Tähän asiaan ei yksi nukuttu yö tuo muutosta.

Niiralan monttu on silti ajoittain ollut hurrrikaanipaidoille hankala paikka. Pari metriä Hippoksen askia leveämpi kaukalo asettaa aina omat haasteensa. KalPan vikkeläjalkainen, mutta kamppailupelaamisessa JYPiä köykäisempi ryhmä hyötyy tästä. Eri asia on se, millaisen "kiiiman" kotijoukkue pystyy otteluun kehittämään. KalPalle kun matsi on merkityksetön ja liigakauden alku kurkkii vajaan viikon päässä.

ARVIO: Ilmassa vanhan ajan havaiji-kiekkoillan värinää. Maaleja syntyy todennäköisesti enemmän kuin eilen. JYP nappaa vähintään sen yhden pisteen, kun jatkoajalle edetään lukemissa 3–3 tai 4–4.

SEURAA HEITÄ: Veteraanipuolustaja Jyrki Välivaaran pelaaminen pisti europelien alkumetreillä miettimään, että alkavatko 37-vuotiaan kilometrit olla hiljalleen täynnä. Välivaaran perjantai-illan esityksen jälkeen moiset ajatukset lienee syytä kuitenkin haudata. Monen muun koohottaessa ja neppaillessa Välivaara pelasi järkevää ja kiekkovarmaa lätkää ja käynnisti oivallukseen hyökkäyksen, josta JYP iski ottelun avausmaalin.

Kolmannen polven liigakiekkoilija Kasperi Kapanen on NHL-seurojen suurennuslasin alla ensi kesän varaustilaisuutta silmälllä pitäen. Eilisen kamppailussakin oli paikalla ainakin yksi kykyjenetsijä, tosin tämä kyseinen Montrealia edustava herrasmies saattoi olla myös väijymässä Canadiensin viime kesän varauksen Artturi Lehkosen otteita. Oli miten oli, molemmat ovat huipputaitavia, ratkaisuhalukkaita nuorukaisia, mutta fyysisesti vielä raakileita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ei näin! Jyppikiekosta tuli kalpakiekkoa

Perrin: Berliinin muistoja ei voi elää uudelleen

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.