Ei mopolla mahdottomia pääse, tiesi JYP:n Alatalo

Selkä seinää vasten -asetelma tuntuu sopivan Kärpille. Puolivälieräsarjaa 3-1 johtanut JYP matkusti Raksilaan ratkaisu mielessä, mutta toisin kävi: oululaiset olivat päättäneet taistella pyyhkeen maahan heittämisen sijasta ja kiekkoillan päätteeksi taululla komeilivat lukemat 6-2 (2-0, 1-1, 3-1).

JYP on edelleen etulyöntiasemassa ja sillä on toisen kerran mahdollisuus katkaista sarja lauantaina kotihallissa. Eilisen perusteella voi kuitenkin ounastella, että siitä illasta saattaa tulla vaikea - alla rumat tappiolukemat sekä tietoisuus siitä, että Kärppien pudotuspeli-ilme on löytymässä.

Kärppien valmentajalla Kari Heikkilällä oli pelin päätyttyä kasvoillaan aikaisempaa huomattavasti rentoutuneempi ja vapautuneempi ilme. Ja aihettakin oli.

- Kovat panokset ilmeisesti sopivat meille, hän hymähti.

- Ehkäpä tässä ottelusarjan mittaan olemme jotain oppineetkin. Ja tänään keskityimme oikeisiin asioihin, Heikkilä totesi.

Kärppä-valmentaja kuitenkin muistutti, että asetelma on heidän kannaltaan edelleen sama. - Lauantaina olemme uudestaan pakkovoiton edessä, Heikkilä korosti ja yritti sysiä ennakkosuosikin paineita jyväskyläläisten suuntaan.

Miehistöpula koettelee JYP:ä

JYP lähti otteluun entisestään kalvenneena: poissaolijoiden listalle oli torstai-aamuna lisätty Jouni Kulonen, joka kuumeisena ei lähtenyt linja-automatkalle ollenkaan. Kun joukkuetta vaivasi jo entuudestaan miehistönvajaus ( Tuomas Pihlman ja Tuomas Mikkonen), oli selvää, ettei yksi sairas mies lisää ainakaan tilannetta helpottanut. Ketjukoostumuksia oltiin rukattu melkoisesti jo aiemmissa otteluissa ja sama tahti jatkui myös eilen.

Useammin kuin kerran maalivahti on noussut JYP:n tukipilariksi ja johdatellut ryhmän vaikeuksien kautta voittoon. Torstai ei kuitenkaan ollut Tero Leinoselle suosiollinen ja hän joutui poimimaan selkänsä takaa kohtuullisen usein sellaisia kiekkoja, jotka virepäivänä olisi mennen tullen napannut räpyläänsä.

3-1 ja sitten nitkahti

Ottelun ratkaisu syntyi toisen erän lopulla, kun Kärpät karkasi karvaan makuiseen 3-1-johtoon. JYP:n Antti Virtanen oli onnistunut kaventamaan Kärppien johdon aivan toisen erän alussa 2-1-lukemiin ja joukkue oli siitä taistelutahtoa saaneena ajanut kiivaasti isäntiä takaa.

Kun työtä ei palkittu ja oma verkko heilahti, nitkahti myös JYP:n selkäranka.

Kolmas erä olikin tylyä katsottavaa, eikä Tuomo Jääskeläisen 6-2-kavennus ylivoimalla paljoa lohduttanut.

- Ensimmäinen erä oli meiltä huono ja toiseen erään lähdettiin vain parantamaan. Yhden maalin takaa-ajoasema olisi ollut hyvä paikka lähteä kolmanteen erään, mutta Kärppien 3-1-maali, siihen se sitten nitkahti, Antti Virtanen mietti.

- Sen jälkeen ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin yrittää tehdä maaleja, mutta siitä sitten seurasi virheitä, jotka Kärpät kuittasi.

JYP:n valmentaja Matti Alatalo selitti tappion lyhyesti ja ytimekkäästi. - Kärpät oli tänään hyvä, heiltä todella energinen ja hieno esitys.

- Oma pelimme ei riittänyt parempaan esitykseen. Olimme huolimattomia ja siitä vastustaja myös rankaisi, Alatalo totesi.

Rumien loppulukemien syyksi Alatalo katsoi riskien ottamisen pakon edessä.

- Eihän siinä auttanut muuta yrittää kuin tehdä töitä ja maaleja. Riskejä jouduttiin ottamaan ja niissä tilanteissa myös haavoituimme.

Maalivahdin vaihtoa Alatalo ei myöntänyt edes harkinneensa.

- Hän oli aivan riittävän hyvä ja varsinkin toisen erän lopulla piti joukkuetta pitkään pystyssä.

Tiistaina Alatalo vertaili oman joukkueensa aineksia Kärppien materiaaliin ja muistutti asiasta vielä torstaina.

- Kun katsotte tätä meidän materiaalia, niin on päivän selvää, mitkä meidän realiteettimme ovat.

- Ei mopolla mahdottomia mennä.

Tyylilleen uskollinen Alatalo ei ottelun jälkeen paljastanut kasvoiltaan minkäänlaisia harmin tai huolen merkkejä.

- Ei muuta kuin taistellen ja mielellään lauantain kotipeliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.