"Ei se yllätys ollut, että Jyppi taas voitti"

Melekosen mittäänsanomatonta mätkyttelyä, saattaisi savolainen luonnehtia JYPin ja KalPan lauantaista vääntöä Niiralan montussa. Sellaista se nimittäin pääosin oli.

JYPin meno näytti siltä, että perjantainen taisto Kärppiä vastaan painoi jaloissa. Otteluiden välissä kun oli vain 19 tuntia. KalPa puolestaan oli pelannut edellisen kerran torstaina, mutta mitenkään raikasta ei kilpipaitojenkaan meno ollut. Kausi on toki vasta alussa, mutta näyttää vähän siltä, että KalPasta ei tuon enempään ole.

– Kolmas peli JYPiä vastaan kahdeksan päivän sisään ja eihän se mikään yllätys ollut, että Jyppi taas voitti, KalPan päävalmentaja Jari Laukkanen tuumasi.

Paljon puhuva kommentti...

KalPan ongelma on siinä, että luontaisia ratkaisijoita ei juuri ole ja fyysisesti köykäinen porukka häviää liikaa kaksinkamppailuja. Silloin pelisysteemilläkään ei ole paljon pelastettavissa.

Jääkiekko on kuitenkin ennen kaikkea kamppailupeli.

Välivaara avasi hanat

Tosissaan harvalukuinen yleisö kohahti ensimmäisen kerran vasta 28 minuutin kohdalla, kun Jasse Ikonen karkasi läpiajoon. Tuomas Tarkki JYP-veräjällä odotti kuitenkin kylmänviileästi Ikosen ratkaisun ja asetteli patjansa kiekon tielle.

Maalihanat räpsäytti auki siniviivakudillaan Jyrki Välivaara. Maalin edustalla oli trafiikkia ja kiekko painui verkkoon ohi Pekka Tuokkolan. Toista erää oli jäljellä vajaat kaksi minuuttia. Pelillisesti erä oli kuitenkin KalPan, vaikka JYP maalin tekikin.

– Ensimmäisessä erässä pystyttiin jatkamaan siitä, mihin eilen Kärppiä vastaan jäätiin. Toisessa erässä tuli kuitenkin muutama jäähy ja KalPa pääsi niiden myötä mukaan, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen luonnehti.

– Kolmannessa erässä ei sitten oikein jaksettu enää jauhaa sitä omaa peliämme. Ei jaksettu olla tarpeeksi aktiivisia hyökkäyspäässä, Virtanen lisäsi.

Päätöserän puolivälin jälkeen JYP pelasi hetken viidellä kolmea vastaan, mutta sekään ei oikein ottanut tulta. KalPa ehti olla täysilukuinen vajaat kaksi minuuttia, kun se vihdoin sai palkinnon. Marko Kauppinen hiipi sektorin keskelle ja latasi ranteella tolpan viereen 1–1 -tasoituksen kaksi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria.

Perrin iski voittomaalin

Jatkoajalla JYP puristi irti väkisin sen, mitä puristettavissa oli. Voittomaalikisat kun ovat perinteisesti olleet hurrikaanipaitojen osalta surullisenkuuluisia. Kapteeni Eric Perrin pysäytti kellot lopulta aikaan 63.29.

Perrin joutui hetken kesyttämään kiekkoa siniviivan tuntumassa ja Niiralan montussa moni katsoja jupisi tilanteen olleen paitsio. Suattoi olla, suattoi olla, että ei. Joka tapauksessa viivan ylitettyään Perrin laukoi kiekon tarkasti tolpan juureen.

– KalPan puolustaja sai pienen kosketuksen kiekkoon, mutta se pysyi koko ajan hallussani. Se oli nopea tilanne, hankala tuomareille. En osaa sanoa, kumpi meni ensin siniviivan yli, mies vai kiekko, Perrin sanaili.

Kippari oli joukkueensa avausviikonloppuun suhteellisen tyytyväinen.

– Europelejäkin pelattiin peräkkäisinä päivinä, mutta näissä oli ihan erilainen intensiteetti. Ja KalPa on varsinkin leveässä kotikaukalossaan hankala vastustaja, Perrin mainitsi.

JYP ottelee seuraavan kerran tiistaina, kun Hippoksella vierailee Ilves.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.