"Eliittipelaaja ja ainutlaatuinen" – Winnipegin GM ei säästellyt ylisanoja kommentoidessaan Patrik Laineen sopimusta

Jääkiekon NHL-seura Winnipegin GM Kevin Cheveldayoff huokui tyytyväisyyttä, kun seura sai tehtyä kaksivuotisen ja kokonaisarvoltaan 13,5 miljoonan dollarin jatkosopimuksen suomalaishyökkääjä Patrik Laineen kanssa. Pitkittyneet sopimusneuvottelut hiersivät kumpaakin osapuolta, Laine ehti parin viikon ajan harjoitella sveitsiläisseura Bernin kanssa ja spekulaatiot Winnipegin kiinnostuksesta suomalaiseen kasvoivat.

–  Kuten olen aina sanonut, jokaiset sopimusneuvottelut alkavat jossain vaiheessa elää omaa elämäänsä kaikkine käänteineen. Tärkeintä on kuitenkin saavuttaa sopimus, ja olemme innoissamme siitä, että saimme sen aikaan tänään, Cheveldayoff kommentoi NHL:n verkkosivuilla.

Laine on tehnyt NHL:ssä 237 runkosarjaottelussa tehot 110+74=184. Tamperelaisen runkosarjamaalimäärät ovat olleet 36, 44 ja 30, ja hän on vain 21-vuotiaana NHL:n kolmen viime kauden kuudenneksi paras maalintekijä.

–  Kyseessä on eliittipelaaja. Monikaan pelaaja ei ole pystynyt samaan hänen ikäisenään. Siinä mielessä hän on ainutlaatuinen, Cheveldayoff luonnehti.

–  Olemme vasta raaputtaneet pintaa ja alamme nähdä, mihin Patrik pystyy. Meillä on nyt mahdollisuus seurata läheltä hänen kehitystään. Olemme nuori joukkue, jonka kokemus karttuu kaiken aikaa.

Kauden avausottelu kysymysmerkkinä

Laineelta jäi väliin Winnipegin harjoitusleiri ja viisi harjoitusottelua. Winnipegin verkkosivujen mukaan Laineen odotetaan saapuvan kaupunkiin lähipäivinä. Winnipeg aloittaa kauden ensi viikon perjantain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun joukkue haastaa vieraskaukalossa New York Rangersin.

–  Logistinen puoli täytyy ottaa huomioon, GM Cheveldayoff sanoi Winnipegin verkkosivuilla eikä pystynyt lupaamaan Laineen pelaavan vielä avauskierroksella.

– Hän on harjoitellut ammattilaisjoukkueen kanssa. Se on mielestäni positiivinen asia.

Monipuolistunut hyökkääjä

Viime kausi oli erikoinen, kun Laine oli hurjassa vireessä syyskaudella, mutta teki vuodenvaihteen jälkeen vain kuusi maalia runkosarjassa. Kuudessa pudotuspeliottelussa hän summasi pisteet 3+1=4. Päävalmentaja Paul Maurice on odottanut raamikkaan suomalaisen monipuolistuvan pelaajana, ja Maurice on myöntänyt Laineen kehittyneen kohti modernin voimahyökkääjän mittoja.

–  Kauden kuuden viimeisen viikon aikana koin hänen saavuttaneen todella hyviä asioita matkalla eliittiluokan voimahyökkääjäksi, Maurice kertoi taannoin NHL:n verkkosivuilla.

NHL:n nuorista suomalaistähdistä myös Carolinan Sebastian Ahon ja Coloradon Mikko Rantasen tulokassopimukset päättyivät viime kauden jälkeen. Aho pääsi jo hyvissä ajoin kesällä yhteisymmärrykseen Carolinan kanssa ja teki viiden vuoden jatkosopimuksen. Rantasen ja Coloradon neuvottelut ovat edelleen kesken.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Patrik Laineelle kahden vuoden jatko Winnipegin kanssa, hyökkääjä tienaa kahdesta seuraavasta kaudesta 13,5 miljoonaa dollaria