Ensin retuutti HIFK, sitten JYP - Rooba rohmusi taas pisteitä

Vanha kiekkoklishee "jos et tee, niin kaveri tekee" ruumiillistui JYPille toden teolla lauantai-iltana Helsingissä, mutta lopussa kuitenkin kiitos seisoi. Voittaja piti kaivaa jatkoajalta ja silloin puhui luottopakki Mikko Kaltevan maila, kun hän nousi lusikoimaan Jarkko Immosen paluukiekon HIFK:n rysään.

4-3 -voittomaalin myötä kellot pysähtyivät aikaan 62.31 ja JYPin voitontanssit saattoivat alkaa Nordenskiöldinkadun lauantai-illassa. Nousu 0-3 -sillasta jatkoaikavoittoon maistui maukkaalle.

Hurrikaaniryhmä saalisti SM-liigan avausviikonlopusta viiden pisteen potin HIFK:n kustannuksella, kun perjantaina Hippoksella lukemat kirjattiin JYPille 4-2.

Lauantain kamppailussa vierasjoukkue sai rakennettua vauhdikkaan avauserän lopulla kertaalleen melkoisen mylläkän HIFK-vahti Atte Engrenin veräjälle, mutta Engren pystyi venymään 3-4 kertaa haamutorjuntaan, vaikka oli menettänyt mailansa. Kenttäpelaajatkin avustivat uhrautuvasti.

Toisen erän alkuun sitten tärähti. Vanha konna Juha-Pekka Haataja nosti läheltä ylös ylivoimapelin päätteeksi ja HIFK:n 1-0 -johtoon. Tuomas Salmelan rangaistus oli umpeutunut vain sekuntia aiemmin, kun Haataja vingutti ylämummoa.

Hieman tämän jälkeen nähtiin jälleen kunnon JYP-mylläkkä Engrenin maalilla, mutta kun ei maita, niin ei maita. Ja sitten alkoi räpsyä tosissaan.

Micke-Max Åsten kävi istumassa tyhmän hyökkäyspään jäähyn, mutta kun JYPin "miljoonan euron ylivoiman" touhu oli pelkkää räpeltämistä, eikä kakkos-yv:kään onnistunut. Niinpä Åsten kolautti numeroiksi 2-0 heti jäähyltä päästyään. Ylänurkka lauloi jälleen, kun Åsten sai takoa Thomas Nykoppin syötöstä kaikessa rauhassa, karmean merkkausvirheen seurauksena. Erää oli pelattu vasta vajaat seitsemän minuuttia.

Ja vain rapiat kaksi minuuttia edellisestä HIFK vilautti jälleen ylivoimaosaamistaan. JYPin alivoimanelikko juoksi kieli vyön alla kiekon perässä ja Teemu Erosella oli tilaa ja aikaa heläyttää kiekko pussiin, 3-0.

Oli suorastaan häkellyttävää, kuinka pahasti kaksi nopeaa takaiskua sotkivat kokeneen hurrikaaniryhmän konseptit. 2-0 -maalin jälkeen näki, että HIFK:n kolmas tikki on vain ajan kysymys - ja nopeastihan se tuli.

Tässä kohdin näytti siltä, että jännityksen aiheena on lähinnä se, mitkä ovat kotijoukkueen voittolukemat.

Tehomies Rooballa hurja startti

Mutta pienestä toivon kipinästä voi syttyä iso roihu. Toista erää oli pelaamatta reilu minuutti, kun Juuso Puustinen riuhtaisi kiekon siniviivan tuntumasta ohi Engrenin. Jarkko Immonen voitti hyökkäyspään aloituksen, Mikko Mäenpää siirsi kiekon Puustiselle ja Puustinen tulitti 3-1.

Toisella erätauolla JYP pumppasi itseensä ison kiukun ja tuli heti kolmannen alkuun aivan sutena päälle. Toisessa erässä aivan kuutamolla hiihdellyt hurrikaani oli kuin muisto vain.

HIFK-luotsi Ari-Pekka Selin komensi joukkonsa aikalisälle jo reilun minuutin pelin jälkeen, niin vahvasti JYP jyräsi.

Mutta ei auttanut. JYP löi "all in", kuten päävalmentaja Marko Virtanen tapaa sanoa ja prässäsi korkealta isolla riskillä. Se tuotti ensimmäisen tuloksen reilun minuutin pelin jälkeen, kun Ossi Ikonen sivalsi uransa ensimmäisellä liigamaalilla lukemat 3-2:een Robert Rooban erinomaisesta esityöstä.

Vajaat kolme minuuttia ennen loppua esiin astui jälleen ratkaisuhalukkaan iltapuhteen huhkinut Rooba. Hän ohjasi ilmasta Mikko Kaltevan puolittain epäonnistuneen laukauksen HIFK:n maaliin ylivoimalla. 3-3 -tasoitus lihotti Rooban tämän kauden pistesaldon jo 3+1:een.

Jatkoajalla mentiin reippaasti päästä päähän ja kaikkiaan neljä läpiajoa illan aikana torjunut Eetu Laurikainen selvitti yhden kahdella nollaa vastaan -tilanteenkin. Hetkeä myöhemmin nähtiin Kaltevan voittomaali.

JYPin ottelut jatkuvat tiistaina, kun Hippoksella vierailee liigan voitolla ja tappiolla aloittanut Oulun Kärpät.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .