Erik Haula rakasti Minnesotaa, mutta saa uuden alun Las Vegasissa

Taskussa seitsemän miljoonan euron arvoinen sopimus.

Jääkiekkoilija Erik Haulalle Minnesotalla tulee aina olemaan erityinen merkitys. Haula pelasi ensin Minnesotan yliopistojoukkueessa, jonka jälkeen suomalaishyökkääjä murtautui NHL:ään Minnesota Wildin riveissä. Haula edusti Wildiä neljän kauden ajan, mutta kesällä NHL:n uusi seura Vegas Golden Knights nappasi hänet laajennusdraftissa.

– Minnesota on koti ja sen fanit ovat olleet uskomattomia. Omituisin juttu tulee olemaan pelaaminen Wildiä vastaan. Olen varma, että olen innoissani ja myös hieman hermostunut, kun palaan Minnesotaan ja pelaan Wildiä vastaan, Haula tuumii NHL:n nettisivuilla.

Minnesota jäi taakse, mutta toisaalta Haula saa Las Vegasissa uuden mahdollisuuden näyttää kykyjään. Oletettavasti hän saa suuremman roolin Golden Knightsistä kuin mitä Wildissä olisi ollut tarjolla. Eikä palkkakaan ole hassumpi. Haulan on raportoitu saavan kolmen vuoden sopimuksestaan noin seitsemän miljoonaa euroa.

– Rakastan aina Minnesotaa, mutta odotan nyt innoissani jotain aivan uutta. Tämä on hienoa. Täysin uusi joukkue ja kaikki tulee olemaan uutta, 26-vuotias Haula sanoo.

Nopeus aseena

Haulan mielestä uuden seuran aloittaminen NHL:ssä on valtava mahdollisuus kaikille sen pelaajille.

– Luomme täysin uuden perinteen. Aloitamme rakentamisen aivan alusta. Kaikki pelaajat ovat uusia, joten meidän päästä vauhtiin niin nopeasti kuin mahdollista.

– Meidän täytyy viettää aikaa toistemme kanssa, jotta oppisimme tuntemaan toisemme. Olen erittäin innoissani tästä mahdollisuudesta urallani, Haula herkuttelee.

Porissa syntyneelle Haulalle kirjattiin viime kaudella 72 runkosarjaottelussa 15+11=26 tehopistettä. Haula rikkoi maaliennätyksensä, vaikka hänelle olikin sysätty melko paljon puolustusvastuuta.

– Nopeus on paras aseeni. Annan kaikkeni harjoitusleirillä ja katsotaan, minkälaisen pelipaikan ja roolin saan joukkueesta. Tuntuu siltä, että olen valmis, Haula sanoo.

NHL-kausi pääsee vauhtiin lokakuun alussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.