Erkki twistaa kirjaksi asti – JYP-ikoni Eric Perrinin elämäkerran kirjoittaa jyväskyläläinen Lasse Lindqvist

Viime keväänä huikean pelaajauransa päättäneestä kanadalaiskiekkoilija Eric Perrinistä tehdään kirja. Lasse Lindqvistin kirjoittaman ja Otavan julkaiseman elämäkerran on tarkoitus ilmestyä syksyllä 2020.

Jyväskylässä Perrin on ikonisessa asemassa. 43-vuotias kiekkotaituri hurmasi koko kaupungin. Ensimmäisen kerran hän pistäytyi JYP-nutussa kaudella 2002–03, käväisi sitten kierroksen maailmalla voittaen mm. Stanley Cupin Tampa Bay Lightningin riveissä 2003–04 ja palasi sitten JYPiin kausiksi 2010–2015 ja vielä kerran viime kaudeksi. Erityisesti Jyväskylässä muistetaan kevät 2012, jolloin Erkki twistasi JYPin aina Suomen mestariksi asti.

Liigassa JYPin lisäksi myös Jokereita, Ässiä, HPK:ta ja TPS:aa edustanut Perrin kohosi lopulta kaikkien aikojen tehokkaimmaksi ulkomaalaispelaajaksi.

Kirjassa äänen saavat Perrinin lisäksi pelikaverit, valmentajat, taustavaikuttajat ja perheenjäsenet.

– Olen todella innoissani mahdollisuudesta jakaa tarinani lukijoiden kanssa. Toivon, että kirjani inspiroi kaiken ikäisiä, niin jääkiekon parissa toimivia kuin kaikkia muitakin. Haluan välittää tarinallani sanomaa, että ihan jokaisen kannattaa tavoitella sitkeästi omia unelmiaan. Kirjani on tarina periksiantamattomuudesta, kertoo Perrin Otavan tiedotteessa.

– Perrinin tarina on osa suomalaista jääkiekkohistoriaa, ja on hienoa olla mukana välittämässä sitä kirjan muodossa suomalaisille lukijoille. Perrinin tarina kuvastaa, kuinka Suomi voi ammentaa menestyksen aineksia ulkomaalaisista osaajista, sanoo Otavan tietokirjojen kustannuspäällikkö Jarkko Vesikansa.

Lasse Lindqvist on jyväskyläläinen filosofian maisteri, kirjoittamisen kymmenottelija ja intohimoinen urheilumies, joka tuntee jääkiekon maailman. Hän kirjoittaa parhaillaan Tapio Suomisen elämäkertaa Urheiluhullu, joka ilmestyy Otavalta syksyllä 2019.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .