Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

Ex-JYP-hyökkääjä Tuomas Vänttinen lopettaa pelaajauransa ja siirtyy valmentajaksi Mestis-seura Kokkolan Hermekseen. 35-vuotias savonlinnalainen pelasi viime kaudella Alps Hockey Leagueta Italian Cortinassa ja Itävallan pääsarjaa unkarilaisen Fehervarin joukkueessa.

Vänttinen olisi halunnut jatkaa vielä uraansa, mutta polvivaivat alkoivat olla jatkolle este. Hän ei myöskään löytänyt joukkuetta enää loppukeväästä, eikä kesän viettäminen epätietoisuudessa ollut vaihtoehto.

– Se olisi kuitenkin loppunut jossain vaiheessa. Kesä ilman joukkuetta on tosi raskasta, kun ei tiedä, löytyykö sitä ja mihin lähtee. Kyllä sitä kaipaa edelleen, Vänttinen kertoo.

– Siinä kävi uraa läpi. Ei se helppo päätös ollut missään nimessä.

 

Hän olisi voinut jatkaa uraansa esimerkiksi Etelä-Euroopassa, mutta hän ei koe pystyvänsä puolittaiseen jääkiekkoelämään.

– Kun näki sen Italian show'n, siihen en enää lähde. Joko ollaan tosissaan tai ei ollenkaan, Vänttinen kertoo viitaten sarjan epäammattimaisuuteen.

– En kuitenkaan kadu, tuli nähtyä maata ja reissu oli mukava kaikin puolin.

Uralta jäivät parhaiten mieleen JYP-vuodet. Vänttinen pelasi JYPissä neljällä kaudella vuosina 2006–2010.

– Mielellään niitä aikoja muistelee. Täällähän ne saavutukset suunnilleen tulivatkin. Luojan kiitos, että tulivat, olisivat muuten voineet jäädä tulemattakin. Ne olivat parhaat vuodet urallani, Vänttinen sanoo kiitollisena.

 

Siirto vaihtopenkiltä sen taakse oli luonteva jatkoaskel. Kokkolan Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen soitti Vänttiselle keväällä ja kysyi, kiinnostaisiko Vänttistä valmennusjohtoon liittyminen. Vänttinen oli jo kaudella 2017–18 Saksan kakkossarjatason Tölzer Löwenin valmentajan apuna. Päätös oli helppo, kun peliuran jatko näytti menetetyltä.

– Tykkäsin siitä touhusta pirusti. Koen, että minulla on paljon annettavaa nuoremmille ja saan lykittyä heitä eteenpäin urillaan.

Hän odottaakin tulevaa kautta innolla. Huhtikuun alussa Suomeen palannut ja siitä asti käytännössä lomaillut savonlinnalainen ei jaksaisi enää istuskella.

– Nyt kun ei ole tarvinnut harjoitella, on ollut vähän ulapalla. Kyllä tässä haluaisi päästä jotain tekemään. Hyvä, että kausi alkaa kohta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .