Farssituomio pilasi rumasti hienon kiekkoillan - "Mitä siinä olisi voinut tehdä?"

Se oli hieno, intensiivinen jääkiekko-ottelu, mutta kamppailun loppu oli häpeäksi jääkiekko-nimiselle pelille.

Kolmatta erää oli pelattu noin seitsemän minuuttia, kun Jani Tuppurainen taklasi KalPan päädyssä Christopher Bengtssonia.

Kaksikko luisteli yhtä jalkaa punaviivalta hakemaan päätykiekkoa. Bengtsson otti taklauksen huonosti vastaan ja sinänsä puhdas töötti osui takaviistosta olkapäähän. Ruotsalaishyökkääjä törmäsi laitaan ja jäi jäänpintaan makaamaan. Peli jatkui 12 sekuntia, jonka jälkeen se puhallettiin poikki.

Tämän jälkeen tuomaristo, joista kukaan ei ollut reagoinut Tuppuraisen taklaukseen millään tavalla, piti minuutin ja 20 sekunnin mittaisen palaverin.

Lopputulos: Tuppuraiselle suihkokomennus laitataklauksesta. Tilanne näkyy ottelukoosteessa ajassa 2.49.

Bengtsson pystyi myöhemmin jatkamaan peliä.

"Mitenkään muuten en kommentoi"

Hieno jääkiekkoilta oli sillä tuhottu kerrassaan surkealla tavalla. Tuomarit tuomitsivat tilanteen seurauksen perusteella, vaikka eivät nähneet tilanteessa alun perin mitään sääntöjen vastaista. Jari Leppäalho ja Jussi Leppänen kantavat vastuun tilanteesta kokeneiden adjutanttiensa Henri Nevan ja Hannu Sormusen kanssa.

- En ymmärrä millä muulla tavalla Tuppurainen olisi tuon tilanteen voinut pelata. Jääkiekko on kontaktilaji, sen varmasti jokainen ymmärtää, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

Tuppurainen itse ihmetteli taiston tauottua tismalleen samaa. KalPa-luotsi Pekka Virrankin kommentti tilanteesta oli omalla tavallaan paljon puhuva.

- Onneksi mun ei tartte ottaa kantaa siihen, oli Tuppuraisen ulosajo oikein vai väärin, Virta hymähti.

Otteluvalvoja Paavo Luukkoselta ei irronnut tilanteeseen mitään oleellista.

- Viisi plus pelirangaistus menee automaattisesti päävideotuomarin katsottavaksi. Olen tilanteen sinne laittanut, mitenkään muuten en sitä kommentoi, Luukkonen totesi.

Edes toistamiseen tivattaessa Luukkonen ei suostunut sanomaan, oliko tuomio hänen mielestään oikea vai väärä.

KalPalle kymmenes putkeen

Pelattiinhan oikeusmurhan jälkeen toki vielä jääkiekkoakin ja varsinkin ennen sitä. Etenkin ottelun avauserä oli suorastaan huikeaa jääkiekkoa eikä toinenkaan ollenkaan pöllömpi ollut. Jonne Tammelan (0-1), Valtteri Hotakaisen (1-1), Petr Hubacekin (2-1) ja Niko Mikkolan maaleilla edettiin kolmanteen erään lukemissa 2-2.

Sebastian Lauritzen takoi Tuppuraisen vitosen aikana KalPan 3-2 -johtomaalin, jonka JYP kuittasi puolitoista minuuttia ennen loppua kuudella neljää vastaan, asialla Mikko Kalteva. Lopulta voittomaakisan ainoa osuja Jaakko Rissanen rouhaisi lisäpisteen KalPalle ja samalla kilpipaidat venyttivät vierasvoittojensa putken jo peräti kymmeneen.

Mutta mitäs sillä on väliä? Kiekkoilta oli poikkeuksellisen hieno sen 47 minuuttia, ennen kuin homma kuoli yhteen surulliseen virheeseen.

Pitkin syksyä jämäköitynyttä tuomarilinjaa on kiitelty. Tälle viikolle on kuitenkin sattunut kaksi kardinaalimunausta. Keskiviikkona TPS:n Dave Spina sai ulosajon täysin puhtaasta taklauksesta seurauksen perusteella, nyt samanlaisen oikeusmurhan uhriksi joutui Tuppurainen.

Toivoa sopii, että kyse on yksittäisistä virhearvioista, eikä "Rönnin linjasta" olla palaamassa takaisin tempoilevaan "Järvelän linjaan".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.