Frölunda antoi raskaan löylyn - "Onko tasoero tosiaan näin iso?"

Todettakoon ihan aluksi, että Frölunda on erinomaisen laadukas joukkue. Tai oli ainakin tällä kertaa, on epäilemättä jatkossakin. JYP puolestaan... No, hurrikaanilauma jätti itsestään huolimattoman ja vaisun kuvan. Sanalla sanoen JYP oli suorastaan surkea.

Ruotsalaisvieraan 4-1 -voitossa ei ollut tippaakaan ylimääräistä, lukemat jopa hieman mairittelevat JYPiä.

- Tasoero oli tänään aika iso. Onkohan se tosiaan noin iso SM-liigan ja SHL:n välillä, JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen äimisteli.

- Frölunda on kova joukkue, helvetin kova. He olivat meitä edellä jokaisella osa-alueella, Tuppurainen myönsi.

Niin olivat. Jääkiekkoilun perustaidot, syöttäminen, syötön vastaanottaminen, luistelu ja laukominen luonnistuivat naapurilta huomattavasti paremmin.

JYP pyrki olemaan nopea ja terävä, pyrki pystysuunnan lätkään kiekkokontrollia unohtamatta. Frölunda vain sattui olemaan asiasta eri mieltä ja lainasi isännille pelivälinettä turhan kitsaasti. Göteborgilaisryhmä liikutti kiekkoa laadukkaasti ja paineisti kiekottomana ärhäkästi.

Tähän JYPiltä ei yksinkertaisesti löytynyt lääkkeitä. Joonas Nättisen suorahyökkäyksen päätteeksi toisen erän alussa iskemä 1-1 -tasoitus jäi JYPin ainoaksi ilonaiheeksi. Frölunda iski toki kaikki maalinsa ylivoimalla, mutta se olisi todennäköisesti pystynyt latomaan tarvittavat osumat tasakentällisinkin, niin laadukasta jääkiekkoa joukkue esitti.

Spencer Abbott iski vieraille kaksi maalia, Joel Lundqvist ja Andreas Johnson naputtelivat 1+1 mieheen ja SM-liigasta tutut Ryan Lasch ja Henrik Tömmernes säestivät kahdella syöttöpisteellä kumpikin.

- Otettiin liikaa huolimattomia jäähyjä. Muutamaan otteeseen olimme saamassa pelistä kiinni, mutta sitten ote katosi jäähyihin. Pyörä lähti pyörimään alusta lähtien väärään suuntaan, JYPin yhdestätoista kaksiminuuttisesta peräti kolme istunut Tuppurainen murehti.

Jäähyt kismittivät myös päävalmentaja Marko Virtasta, tosin eri tavalla kuin viime viikolla Göteborgissa. Silloin Virtanen veti suoranuottisesti kölin ali ottelun tuomarit, nyt satikutia saivat omat suojatit.

- Eihän tällaisella jäähymäärällä voi voittaa näitä pelejä. Kamppailujäähyjä joskus tulee ja se on ihan ok, mutta kun teema on ollut päästä eroon turhista hyökkäyspään jäähyistä. Se ei tänään toteutunut ollenkaan, Virtanen sanoi.

Pihlmanin peli jäi kesken

Kotoinen SM-liiga starttaa ensi viikon perjantaina. JYP vierailee silloin Vaasassa ja saa päivää myöhemmin Hippoksella vastaansa Ässät.

Frölundan antama pelillinen löyly antaa JYPin osalta syytä huoleen. Toisaalta karu fakta on myös se, että SM-liigassa vastaan ei tule montaakaan näin laadukasta vastustajaa. Ainakaan Sport ja Ässät eivät ole sellaisia.

- Valmiina ollaan, Tuppurainen ilmoitti.

- Ja ne on kuitenkin liigapelejä. Pisteistähän CHL:ssakin pelataan, mutta... No, on se liiga nyt vähän eri asia kuitenkin, hän lisäsi.

JYP-kippari Tuomas Pihlman jätti leikin kesken kahden erän jälkeen, mutta on jälleen rivissä mukana kun pelit jatkuvat.

- Ei mitään ihmeempää, varotoimenpide, Pihlman huikkasi.

Kaikki CHL-ottelut ruhjevamman vuoksi huilannut Petr Hubacek on hänkin palailemassa tositoimiin.

- Huban pitäisi olla pelikunnossa, kun liiga alkaa, päävalmentaja Virtanen kertoi.

JYP sijoittuu alkulohkossaan kakkoseksi. CHL:n pudotuspelivaihe käynnistyy 22. syyskuuta, vastustaja arvotaan viikonloppuna.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.