Hännikäinen siirtyy Jokereista JYPiin

JYP on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Jokereiden hyökkääjä Markus Hännikäisen kanssa. JYP tiedotti torstaina myös tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen Akatemia-puolustaja Valtteri Kemiläisen kanssa.

21-vuotias Hännikäinen pelasi päättyneellä kaudella Jokereissa 18 ottelua tehoin 3+3. Kauteen mahtui myös 15 ottelua Mestiksessä Kiekko-Vantaan paidassa sekä neljän ottelun laina HPK:ssa. Maajoukkuepaidassa Hännikäinen on pelannut kahdet nuorten MM-kisat.

– Markus on kookas, ulottuva, intensiivinen ja intohimoisesti taisteleva hyökkääjälupaus, joka tuo energiaa joukkueeseen, luonnehtii JYPin pelaajakoordinaattori Jukka Holtari.

22-vuotias Kemiläinen teki viime kaudella JYP-Akatemiassa 43 ottelussa tehot 3+18. Oikealta laukova puolustaja nousee liigarinkiin perinteisen junioripolun kautta.

– Valtteri on kiinnostava sekoitus älyä ja kiekollisen pelaamisen taitoa sekä kamppailuja voittavaa pelaajaluonnetta. Hän ei ole junioritähti, vaan ”late bloomer”. Ehdoton vahvuus on vasenkätisyys, sanoo Holtari.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.