HIFK ja TPS tasasivat potkumaalit – HIFK vei sarjapisteet ja jatkoi kotivoittoputkeaan

HIFK kukisti jääkiekon Liigan kärkijoukkueisiin lukeutuvan TPS:n maalein 2–1 (1–0, 1–0, 0–1) ja otti yhdennentoista peräkkäisen kotivoittonsa.

HIFK:n tehoista vastasivat kolmosketjun miehet, kun Juhani Tyrväinen laukoi 1–0-osuman avauserässä ja Vili Sopanen tuplasi johdon toisessa erässä. Tyrväinen ja Sopanen ovat toisilleen tutut jo usean kauden ajalta Pelicansista, mutta HIFK:ssa he hyökkäävät ensimmäistä kauttaan. Perjantai-illan ottelussa ketjun kolmantena lenkkinä hääri Patrik Carlsson, joka nappasi kaksi syöttöpistettä.

– Patrik puolustaa tunnollisesti, mutta voisi hyökätä vähän enemmän. Tehtiin yksi maali tasaviisikoin ja yksi viidellä neljää vastaan, joten hyvin kulki, Tyrväinen sanoi.

– Muutenhan tämä oli ihan tasainen peli, mutta me olimme aika paljon alivoimalla. Meille tuli liikaa jäähyjä suhteessa Tepsiin, Tyrväinen ruoti.

Avauserässä HIFK:lta hylättiin Lennart Petrellin osuma potkumaalina, ja toisessa erässä videotarkistuksen jälkeen TPS:n Patrik Virran maali hylättiin potkumaalina.

– Eikös se sääntö mene niin, että kiekon saa ohjata jalalla, mutta potkuliikettä ei saa olla? Yritin vain liu’uttaa, mutta ehkä siinä oli pieni potkuliike ja tuli oikea tuomio, Virta pohdiskeli.

TPS sai kiekon maaliin hyväksytysti vasta päätöserän loppupuolella, kun Eric Perrin laukoi 1–2-kavennuksen.

– Pitäisi pystyä pelaamaan paremmin alusta asti ja koko 60-minuuttinen, Virta summasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.