HIFK kampesi jälleen sarjakärjen kumoon

HIFK kampesi jo kolmannen kerran tällä kaudella jääkiekon SM-liigaa johtavan JYPin kumoon. Tänään HIFK oli Jyväskylässä parempi maalein 4–1. HIFK lähtee joulutauolle sarjataulukon toiselta tilalta, kuusi pistettä JYPin perässä.

HIFK:n ratkaisijat löytyivät "duunariosastolta". Neloskentällisen työmyyrä Siim Liivik iski kaksi maalia ja samaisen ketjun Eetu Pöystille merkattiin kaksi syöttöpistettä. Yksi ratkaisija löytyi myös HIFK:n maalinsuulta. Jan Lundell pelasi vakuuttavasti torjuen 30 kertaa.

HIFK oli syyskaudella ainoa joukkue, joka haki voiton JYPin kotikentältä. Hippokselta. Tähän temppuun HIFK ylsi vieläpä kahdesti.

– Osallistuttiin aika kivasti näihin pikkujoulun humppatansseihin tänään. Kitkerä tappio oli alla, mutta joskus sellaiset kääntyvät energiaruiskeiksi. Se energisyys ehkä ratkaisi tänään voiton, summasi HIFK:n päävalmentaja Kari Jalonen.

– Olemme havainneet, että mentaalienergia on hieman tippunut syksyn aikana. Ei ole häpeä hävitä noin hyvälle joukkueelle kuin IFK. He ansaitsivat voittonsa, totesi JYPin päävalmentaja Risto Dufva.