HIFK kukisti Jukurit ja sai oppia tulevaan

Helsingin IFK ei suostu luopumaan taistelussa jääkiekon Liigan suorasta puolivälieräpaikasta eli pääsystä kuuden parhaan joukkoon runkosarjassa. HIFK kukisti perjantai-iltana kotikaukalossaan Mikkelin Jukurit maalein 2–1 ja pysyi kuuden parhaan joukon tuntumassa.

Jukurit sen sijaan on jo käytännössä menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin, kun matka pudotuspelien ensimmäisen kierroksen paikkaan kasvoi jo 15 pisteeseen.

–  Pitäisi pystyä pelaamaan ehjä 60-minuuttinen. Maalintekeminen jää vajaaksi, kun emme ole valmiit tekemään kaikkea, Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta kaipaili ja viittasi muun muassa irtokiekkoihin menemiseen.

HIFK:n maalintekijöinä kunnostautuivat Aleksi Laakso ja Juhani Tyrväinen. Jukurit pääsi toisessa erässä pelaamaan ylivoimaa kolme kertaa, mutta ei saanut yllätettyä HIFK-maalivahti Atte Engreniä. Kolmannessa erässä Markku Flinck sivalsi Jukurien kavennuksen.

–  Tiukat numerot, mutta pelillisesti veimme. Vastustajan lopun kavennusmaali toi oman stressitilansa. Arvokas voitto, kun pystyimme kestämään. Joukkueelle tämä oli kasvattava hetki, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen summasi.

–  Runkosarjan lopulla saavutettava tila ja iskukyky ovat jopa tulosta tärkeämpiä, Jukureita vuosina 2010–13 luotsannut Pikkarainen jatkoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.