HIFK mursi viimein KooKoon teräspuolustuksen ylivoimilla

HIFK kiilasi jääkiekkoliigassa kärkikuusikkoon ohi KooKoon, kun se löi tämän 3–2. Voitto oli viime peleissä vahvasti maalinteossa onnistuneelle HIFK:lle kolmas perättäinen. Puolustuspelaamisessa kunnostautuneiden vieraiden kaadossa erottui 1+1 pisteet koonnut Teemu Turunen.

–  Onneksi sattui pomppimaan lopussa, että saatiin ne tarvittavat muutamat maalit. Nyt ovat hanat auenneet, pistepörssissä neljänneksi noussut HIFK:n Turunen kertoi.

Joukkueet kohtasivat myös lokakuun alussa, silloin kouvolalainen kotijoukkue löi helsinkiläisvieraansa 2–1 voittomaalikilpailulla. Maalivahdit, HIFK:n Frans Tuohimaa ja KooKoo:n Henrik Haukeland, nousivat tuolloinkin isoon rooliin, kun avausosuma syntyi vasta 56 minuutilla ja rankkarikilvassa kahdeksasta yrityksestä vain Trevor Mingoia ylsi viimeistelyyn.

Ennen keskiviikkoista koitosta KooKoon yhdeksän tuoreimman pelin saldo osoitti syyn kouvolalaisten nykyvireelle. Se oli puolustanut vastustajansa ahtaalle, sillä hämmästyttävästi jokaisella kerralla vastustajan oli ollut tyytyminen yhteen ainoaan maaliin. Nyt HIFK loppukiri kantoi rinnalle ja ohi.

–  HIFK viimeisteli hyvin ylivoimalla, mutta fakta on se, että istuimme jäähyjä liikaa, KooKoon valmentaja Jussi Ahokas puntaroi helsinkiläisten kahta päätöserän osumaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.