HIFK niskan päällä kolmannessa erässä – puolivälierän ensimmäinen ottelu niukasti helsinkiläisille

1. erä

Ensimmäinen puolivälierä ehti vanheta vain minuutin ja yksitoista sekuntia, kun ylänurkka lauloi ja valitti Jussi Olkinuoran selän takana. Patrik Carlsson laukoi HIFK:n johtoon koko ottelun ensimmäisellä maalia kohti suuntautuneella laukauksella hurrikaanipakki Ossi Ikosen jaloista. Erä oli kokonaisuudessaan tarkkaa pelaamista, jossa ei juuri maalipaikoilla herkuteltu. Itse asiassa HIFK:lla niitä ei ollut ainuttakaan, JYPillä ehkä kolme tai neljä.

JYP pelasi välillä puolisen minuuttia viidellä kolmeakin vastaan ja kaikkiaan ylivoimaa viitisen minuuttia, mutta ylivoima oli malttamatona. Kiekkoja hakattiin päin ensimmäistä miestä tai sitten päin HIFK-vahti Kevin Lankista ilman kunnollista maskipelaamista. JYPin 24 laukauksesta kenttäpelaajat blokkasivat viisi, Lankinen torjui kymmenen ja yhdeksän kertaa hurrikaanipelurit räpsivät kiekon seinille. HIFK pääsi erätauolle 1-0 -johtolukemissa.

2. erä

Toisessa erässä sama pään seinään hakkaaminen jatkui. JYP pysyi edelleen hyvin kiekossa ja teki monta muutakin asiaa laadukaasti, mutta se merkittävin, kiekon toimittaminen maaliin tai maalille oli aivan loppuhtekillä surkeaa. Lopulta seinä kuitekin antoi periksi, kun riittävästi takoi. Kapteeni J-P Hytönen iski pelin tasoihin paluukiekosta ylivoimalla, kun erää oli jäljellä vain 13 sekuntia.

Tasoituksesta huolimatta laukaukset kertovat omaa kieltään Hippoksen iltapuhteesta: JYP 53, HIFK 19. Hurrikaanipaitojen kudeista käsittämättömät 27 on jäänyt matkan varrelle tai suuntautunut ohi maalin. Aloituksetkin kotijoukkue on vienyt aivan pystyyn 20-3, mutta lukemat kahden erän jälkeen ovat 1-1.

3. erä

Kolmas erä ei ollut niin selvästi JYP-merkkinen kuin kaksi edellistä. Päinvastoin, HIFK vei laukaukset 8-11.

HIFK palkittiin pelin loppupuolella, kun Erik Thorell ei erehtynyt avopaikasta ja löi lukemiksi 1–2. Kolmatta erää oli pelattu 15.46. Syöttäjiksi merkittiin Jukka-Pekka Haataja ja Patrik Carlsson.

JYP yritti vielä tasoitusta erän lopussa ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Puolivälierän ensimmäinen ottelu, ja samalla playoffsarjan kotietu, menevät helsinkiläisille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .