HIFK nollasi Kärpät ja sen voittoputken –"Kasvoimme pelin aikana"

Kärppien ennätyksellisiä mittoja hiponut voittoputki jääkiekkoliigassa katkesi perjantaina Helsingissä, kun HIFK kaatoi Nordenskiöldinkadun hallissa oululaisryhmän maalein 2–0.

HIFK esiintyy kotonaan toisinaan alavireisesti, mutta Kärppiä vastaan tätä ongelmaa ei yleensä esiinny.

Ei esiintynyt nytkään. Punapaidat saivat otetta jo ensimmäisessä erässä, mutta maalinteko onnistui vasta tauon jälkeen, kun Jere Sallinen ohjasi kiekon ohi Kärppien vahdin Patrik Rybarin.

Kärppien 11 peräkkäistä kolmen pisteen voittoa tuottanut kone jyskytti Helsingissäkin tasaisesti, mutta dieselillä. HIFK sai pidettyä oululaiset poissa paraatipaikoilta pitkähköjen hallintajaksojen aikana. Myös HIFK-vahti Frans Tuohimaan oiva torjuntavire auttoi Kärppien nollaamisessa.

Vieraat pysyivät silti iskuetäisyydellä viime hetkille saakka. Valtaosa yli 8000 katsojasta pääsi kuuluvasti huokaisemaan ajassa 59.18, kun Otto Paajanen teki tyhjiin 2–0-maalin.

– Ensimmäinen erä oli hurlumheitä, mutta olen tyytyväinen siihen, miten kasvoimme pelin aikana. Tietysti meillä on vielä pitkä matka tuohon Kärppien rutiinitasoon, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen tiivisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.