Yhden maalin johto kesti loppuun asti – HIFK passitti JYPin kesälomalle

1. erä

Voiton päässä välieräpaikasta oleva HIFK löi kotihallissaan heti hirmuisen rallin päälle ja punainen vaara vyöryi kohti JYPin maalia ensiminuuteista lähtien. Hurrikaanipaitojen peli livahti puolustustaisteluksi. Sen tuoksinassa Mikko Kuukka komennettiin kaksiminuuttiselle kampituksesta vartin pelin jälkeen. JYP selvitti alivoiman ja pääsi nopeasti itse ylivoimalle, joka koitui ensin kohtalokkaaksi.

Teemu Tallberg karkasi yksin läpi Henri Kannisen ja Jake Newtonin tötöilyn seurauksena ja nosti kiekon auringonvarmasti pussiin. JYP pystyi kuitenkin kuittaamaan alivoimaosuman vielä saman jäähyn aikana, kun Mikko Mäenpää laukoi 1-1-tasoituksen reilu minuutti ennen loppua. Näissä numeroissa lähdettiin myös erätauolle.

2. erä

JYP aloitti toisen erän väkevähkösti ja vei peliä erän ensimmäisellä puoliskolla. Maaleihin se ei kuitenkaan johtanut, vaikka Markus Kankaanperän kaksiminuuttisen aikana ylivoima jauhoikin melko napakasti. Erän puolivälissä HIFK pääsi kahden miehen ylivoimalle, kun Miha Verlic lähti ensin istumaan kampituksesta ja hetkeä myöhemmin J-P Hytönen otti 2+2 minuuttia korkeasta mailasta.

HIFK:n 5-3-ylivoima jauhoi vain kuusi sekuntia, kun kiekko kaivettiin JYPin verkosta, 2-1-maalin tekijänä Juha-Pekka Haataja. Näissä numeroissa myös erätauolle.

3. erä

Kolmanteen erään lähdettiin JYPin yhden maalin takaa-ajoasemasta. Hurrikaanipaidoille tarjottiin tasoitusmahdollisuutta erän puolivälin tienoilla, kun HIFKin Teemu Eroselle määrättiin kahden minuutin rangaistus korkeasta mailasta. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Kolmannen erän ainoat tilastomerkinnät tulivatkin kahdesta jäähystä, kun myös JYPin Jerry Turkulainen sai rangaistuksen kampituksesta ajasta 53:29.

HIFKin voittoon riitti siis toisessa erässä tehty ylivoimamaali. HIFK voitti puolivälieräsarjan otteluvoitoin 4-2 passittaen jyväskyläläiset näin ollen kesälomalle.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .