HIFK ratkaisi alivoimalla Ilves-ottelun

HIFK kiilasi Ilves-voitolla jääkiekon SM-liigassa sille tälle kaudelle ennätysmäisesti sarjataulukossa viidenneksi. Kotijoukkue löi jumbosijalle valahtaneen tamperelaisvieraansa 5-1 paremman maalivahtipelin ansiosta.

HIFK:n uusi saksalaisvahti Dennis Endras onnistui mainiosti kotidebyytissään 25 torjunnalla tylsyttäen Ilveksen hyökkäyksistä parhaan terän. Ilveksen verkkoa vartioinut Miika Wiikman puolestaan menetti kiekon merkittävästi ylivoimalla toisen erän alussa terhakaasti karvanneelle Mikael Granlundille, joka passasi Ville Peltoselle avopaikan 3-1-maaliin.

- Virheitä tulee, mutta tyhmyyksiä ei saa tehdä. Kyllä se varmaan ratkaiseva maali oli, Ilveksen vastuuvalmentaja Seppo Hiitelä puntaroi.

Isäntien tehomiehinä kunnostautuivat kapteeni Peltonen ja hänen ketjunsa keskushyökkääjä Petteri Wirtanen pönkittäen kumpikin saldoaan pistekaavalla 1+2. Myös Granlundin veljesten Mikaelin (0+2) ja Markuksen (1+1) peli kulki mainiosti, vaikka Janne Pesosen tilalle toiseen laitaan oli sijoitettu Eero Somervuori (1+0).

- Ei ollut helppo peli lukemista huolimatta. Ilves on parantanut kuin sika juoksuaan. Se pelaa todella vahvaa ja hyvää suoraviivaista jääkiekkoa, toimitsijakieltonsa kärsinyt HIFK:n päävalmentaja Petri Matikainen kertoi.

HIFK:n Matikaisen mieltä lämmitti jämäkkä pelaaminen kotikaukalossa, osan onnistumiseen panoksellaan toi Endras.

- Ammattimies on ammattimies. Erittäin hyvä maalivahti, pelasi hyvän pelin, Matikainen linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.