HIFK suosikkina TPS-ottelusarjaan

Jääkiekon SM-liigan perinteikkäisiin ja myös menestysseuroihin laskettavat HIFK ja TPS kohtaavat pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Helsinkiläisseura varmisti seitsemännen sijansa runkosarjassa jo varhain, turkulaiset taas selvityivät sijalle 10 täpärästi voittamalla HIFK:n 6-4 runkosarjan päätöskierroksella.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat viisi kertaa, TPS oli kolme kertaa parempi. Viimeisestä yhteenotosta HIFK:lta puuttui kolme runkomiehistöpuolustajaa, sillä Toni Söderholm, Markus Kankaanperä ja Ilkka Heikkinen uupuivat ottelusta vatsataudin takia. Samasta syystä HIFK:n maalivahti Jani Nieminen jätti torstaina torjumiset avauserään tehden tilaa Aleksis Ahlqvistsille.

- Nelikko on ollut harrastamassa liikuntaa perjantaina. Nukutaan yön yli, toivottavasti saadaan kaikki mukaan, HIFK:n vastuuvalmentaja Kari Jalonen kuvasi.

Ottelusarjassa panoksena on pääsy kahdeksan sakkiin eli puolivälieriin. HIFK isännöi lauantaista avausottelua, ja ottelusarja on katkolla jo sunnuntaina Turussa. Viimeistään voittaja ratkeaa tiistaina Helsingissä kolmannessa ottelussa.

- Oma mielipide on se, että tämä paras kolmesta -systeemi on vähän jäännettä. SM-liiga tulee sitä varmasti jatkossa vähän miettimään. Play outitkin pelataan paras viidestä ja siitä eteenpäin mennään paras seitsemästä -systeemillä. Mutta tämä on vallitseva systeemi ja sen kanssa on elettävä, Jalonen sanoo.

Jalonen tyynenä

Kärppiä valmentaessaan Jalonen tunnettiin melkoisena viilipyttynä myös kauden ratkaisuvaiheissa. Helsingin hälinä ei näy vaikuttaneen mieheen.

- Meidän pitää olla lauantaina valmiina. Ja saada paras esille. Ailahtelevan syksyn jälkeen, äärettömän ison työn jälkeen, saimme oman pelin rakennettua sellaiseksi, että kevätpuolella alkoi tulla tulosta. Nyt pitää luottaa omaan tekemiseen, Jalonen linjaa.

HIFK:n kapteenin Kim Hirschovitsin mielestä joukkueen valtti on laaja ja yhteenhitsautunut pelaajamateriaali. Edes pistepörssin voitto omalla ennätyslukemalla 18+48=66 ei saanut vaatimatonta hyökkääjää toisiin ajatuksiin.

- Olemme parantaneet joukkueena runkosarjan lopussa. Kaikki neljä kenttää ovat pystyneet ratkaisemaan pelejä. En usko, että siellä mitenkään keskitytään yhteen mieheen. Meiltä löytyy neloskentästä varsinaisia pudotuspelipelaajia, jotka pystyvät tekemään tahtomaaleja, Hirschovits maalaili.

TPS:llä yllätyssauma

TPS:n valmennusjohdon ja pelaajiston riemu oli torstai-illasta laantunut varovaiseksi hymyksi perjantaiksi. Edes se, että uusi moottoritie pääkaupungin ja Turun välillä oli jälleen katkaistu huoltotöiden takia ei vaikuttanut tunnelmiin synkentävästi.

- Se ei paljon haittaa. Se on tosiaan välillä ollut auki, nyt taas kiinni. Ei se kuitenkaan peliin tule heijastumaan. Altavastaajana tosin sarjaan lähdetään, TPS-kapteeni Aki Berg taustoitti.

- Aluksi oli pirusti vaikauksia. Nyt ollaan Kaitsun komennossa käännetty homma ja saavutimme pudotuspelipaikan. Kympin sakkiin pääsy oli meille kova juttu, vaikka se viime tippaan menikin, Berg totesi viitaten valmentajavaihdokseen Hannu Virrasta Kai Suikkaseen.

Suikkanen ja Kari Jalonen pelasivat aikoinaan hyökkääjinä SM-liigassa, samassa joukkueessakin. Jalonen tunnettiin tekniikkataiturina, Suikkanen eteni fyysisyydellään.

- En usko, että meidän pelityylit on mitenkään liittyväisiä siihen mitä joukkuetta tällä kertaa valmennetaan. Enemmän taitaa olla niin, että se kuuluisa voima on HIFK:n puolella tässä ottelusarjassa. Hallitseva mestarivalmentaja, kyllä siinä on meille erittäin kova haaste, Suikkanen arvioi vastustajaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.