HPK:n Tuulola pudotuspelien kokenein

Hämeenlinnan Pallokerhossa pelaava 38-vuotias Marko Tuulola on jääkiekon SM-liigan pudotuspelien kokenein pelaaja. Tuulola on pelannut 117 pudotuspelien ottelua 12 kauden aikana. Tilasto komistuu perjantaina alkavissa puolivälierissä, joissa HPK mittaa KalPan taidot.

Pelattujen pudotuspelien tilastossa lähimpänä Tuulolan perässä ovat Kärppien Ilkka Mikkola (114 pelattua pudotuspeliä) ja Jokereiden Petri Varis (111 peliä). Myös Mikkola ja Varis jatkavat tätä kautta puolivälierissä.

Runkosarjassa toiseksi sijoittunut Kerho on saanut runkosarjan päättymisen jälkeen keskittyä avausotteluun KalPaa vastaan.

- Päivä päivältä sitä on alkanut miettiä enemmän. Perjantaina voittaa joukkue, joka tekee enemmän maaleja. Nyt on harjoittelut tehty, ja isoin ero runkosarjan peleihin on hektisyys, Tuulola arvioi.

Avausvastustajassa KalPassa Tuulola ei näe mitään erikoista.

- KalPa on taitava ja erittäin liikkuva. Niinpä meidän on syytä pitää oma pelimme kasassa. KalPan heikkoudet nyt olkoon vielä salaisia, Tuulola sanoi.

Puolustajan maalit kortilla

Hämeenlinnassa syntynyt Tuulola palasi täksi kaudeksi takaisin siihen joukkueeseen, jossa aloitti liigauransa. Kausi on Tuulolan kahdeksas Kerhossa. Välillä hän on pelannut kotimaista liigaa Lukossa ja Jokereissa ja kiekkoillut ulkomailla Ruotsissa ja Sveitsissä.

Tuulola ei juuri ole juhlinut maaleilla kaukalossa, sillä tämän kauden runkosarjassa hän viimeisteli yhden osuman. Kaikissa SM-liigan pudotuspeleissään Tuulolan maalisaalis on yhdeksän, eikä hänen roolinsa muutu hyökkääväksi tälläkään kertaa.

- Se, kumpi osaa käyttää vahvuuksiaan paremmin ja löytää toisen heikkoudet, on vahvoilla. Pudotuspeleissä tulee tiettyjä taistelupareja ja mitataan nokkimisjärjestystä. Pelin ei pitäisi muuttua, ja sääntöjen pitäisi olla samat kuin runkosarjassa. Fyysisyyttä pudotuspeleissä tulee varmasti lisää, Tuulola arvioi.

Tyypilliseen pudotuspelien tapaan joukkueet eivät kerro etukäteen koostumuksia. Niin ei tee myöskään HPK:n valmentaja Jukka Rautakorpi.

- Eiköhän sovita, ettei niitä vielä paljasteta. Mitään taikatemppuja ei kuitenkaan tehdä eli Teemu Lassila ei pelaa puolustajana eikä Marko Tuulola maalivahtina, Rautakorpi naurahti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.