HPK:n Viitaluoman hattutemppu upotti JYP:n

HPK:n Ville Viitaluoman hattutemppu upotti torstaina jääkiekon Liigan kierroksella JYP:n kotihallissaan puhtaasti 3-0.

Häviö HPK:lle merkitsi, että JYP jymähti 52 pisteeseen, ja Tampereella Ilveksestä 5-1-voiton ottanut SaiPa nousi sarjan kolmoseksi 54 pisteeseen.

JYP oli hätää kärsimässä alusta lähtien, sillä Viitaluoma maalasi ensimmäisen kerran reilun kuuden minuutin pelin jälkeen.

Toinen erä junnattiin maalitta ja kolmannessa HPK:n vahvempi tahtotila ja Viitaluoman toinen mursivat JYP:n. Kun jyväskyläläiset vetivät maalivahdin pois HPK:n saatua erän kahdeksi viime minuutiksi rangaistuksen, Viitaluoma teki kolmannen tyhjään maaliin.

Tampereella Ilves sai SaiPalta kylmää kyytiä ensimmäisessä erässä kun Jesper Piitulainen teki seitsemän ja puolen minuutin pelin jälkeen ensimmäisen maalin. Toisessa erässä Tomi Leivo teki kauden ensimmäisen maalinsa ja vei vieraat 2-0-johtoon ja heti perään Piitulainen vei numerot 3-0:aan. Janne Tavi teki jo 4-0.

SaiPan maalilla Jussi Markkanen ei pystynyt pitämään nollapeliä, sillä 55 minuutin pelaamisen jälkeen Ilveksen Niko Peltola sai kiekon hänen selkänsä taakse ja kavennettua loppunumeroiksi 1-4.

Kuopiossa KalPan Sami Kapanen innosti kotiyleisöä reilun kahdeksan ja puolen minuutin pelin jälleen 1-0-maalilla Pelicansin verkkoon. Lahtelaiset saivat pian pelinsä kuntoon ja tauolle mentiin vieraiden 2-1-johdossa Joonas Alanteen ja Timo Pärssisen maaleilla.

Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannen alussa Arttu Ilomäki tasoitti ylivoimalla ja Sami Kapanen vei joukkueensa 3-2-voittoon.

Porissa vieraillut HIFK sai ensimmäisen maalinsa vasta toisessa erässä, vaikka pommittikin ensimmäisessä erässä Rasmus Rinteen vartioimaa Ässien maalia kohti tiuhaan.

Toisessa Arttu Luttinen viimeisteli ylivoimalla vieraille ensin 1-0, ja reilut kolme minuuttia myöhemmin Mikko Jokela lisäsi HIFK:n johdon 2-0:aan. Niklas Hagman kavensi, mutta Eero Somervuori lisäsi vieraiden johdoksi pian 3-1.

Kolmannen erän alussa Juuso Puustinen vei HIFK:n johto 4-1-johtoon ja Iiro Pakarinen viimeisteli ylivoimalla loppunumeroiksi 5-1. Kotitappio oli Ässille viides perättäinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.