HPK:n taistelu taivutti HIFK:n

HPK yllätti HIFK:n avauskamppailun tavoin Helsingissä pelatussa jääkiekon SM-liigan puolivälieräottelussa. Voittonumerot olivat HPK:lle 3–2.

Ottelusarjaa voitoin 3–2 johtava HPK on voiton päässä pääsystä neljän parhaan joukkoon. HPK:n sankariksi nousi joukkueensa 1–2-tappioasemasta kahdella päätöserän maalillaan nostanut Janne Laakkonen.

Tarkan ja virheitä kyttäilevän pelin ratkaisuksi muodostui ylivoimapelaaminen. Taiston neljä ensimmäistä osumaa syntyivät ylivoimalla ja vuorotahtia isäntien onnistuttua ensin.

Myös ratkaisumaaliksi osoittautunut Laakkosen viimeistelemä 3–2-osuma oli käytännössä erikoistilanneosuma. Juha-Pekka Haatajan kampitusjäähy päättyi ajassa 59.51, ja vain kolme sekuntia myöhemmin kiekko oli maalivahti Mika Norosen takana.

Laakkoselle osuma oli kauden ensimmäisen pudotuspelimaali. Se syntyi lähietäisyydeltä Ville Hämäläisen mainion syötön turvin.

– Tiesin, että aikaa on vähän. Hämäläinen pisti kiekon päätyyn, ajattelin kokeilla heti etuyläkulmaan, jos sinne sattuisi menemään, Laakkonen kuvasi onnistumistaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.