Haapala vei Tapparan finaaliin, Lukko pronssijahtiin

Nuori Henrik Haapala nousi Tapparan sisukkaasti taistelleen joukkueen sankariksi jääkiekkoliigan seitsemännessä välierässä.

Piskuinen laitahyökkääjä kuskasi päätöserän 1-1-tilanteessa kiekon maalin takaa Lukon maalissa hyvin torjuneen Ryan Zapolskin eteen ja nosti rystyltä 2-1-voittomaalin.

Kuluvalla kaudella jo nuorten maailmanmestaruuden voittanut Haapala varmisti osumallaan pääsynsä taistelemaan myös Liigan mestaruudesta.

Tappara eteni loppuottelusarjaan voitoin 4-3. Vastassa on runkosarjan kärkiryhmä Kärpät. Lukon kausi jatkuu pronssitaistossa SaiPaa vastaan.

Kolmen ottelun pelikiellon jälkeen jäille palannut Nick Bailen vei Tapparan avauserässä ylivoimalla 1-0-johtoon. Lukon Teemu Nurmi teki vähän myöhemmin alivoimalla 1-1-tasoituksen.

Ottelussa ahnaasti hyökännyt Tappara piteli tahtipuikkoa. Lukko puolusti tiiviisti, mutta voittomaalin teko ei luonnistunut.

- Pelattiin hyvä peli. Se oli kuitenkin seiskapeli ja vietiin sitä aika paljon. Oli tolppaa ja ylärimaa, Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi kertasi Nelonen Prolle.

Kumpikin joukkue menetti ottelun aikana kovan luokan puolustajan ja Lukko myös laituri Erik Riskan, joka ajettiin ulos avauserässä.

Riska taklasi rajusti Tapparan puolustajan Pasi Puistolan laitaa vasten. Taklaus osui Puistolaa selkään ja kylkeen. Torppauksen voimasta Puistola löi päänsä laitapleksiin, putosi jäähän ja kolautti vielä takaraivonsa jään pintaa.

Puistola vietiin kentältä paareilla pois, mutta hän oli tajuissaan. Riska sai ryntäyksestä 5+20 minuuttia.

Lukko menetti konkaripuolustaja Petteri Nummelinin toisessa erässä. Hän teloi itseään kaukalon laitaan yrittäessään taklausta.

- Kaikki energia olisi tarvittu tuossa kolmannessa erässä, Lukon valmentaja Risto Dufva kertasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.