Hampaat poikki -asenteella kinkun syöntiin

Kun jääkiekossa maalinteko tuottaa tuskaa, siinä hampaatkin saattavat olla kevyttä tavaraa. Kolmen ottelun tappioputkessa lauantaiseen Lukko-otteluun lähteneen JYPin kiekkomiehistössä tämä totuus tiedetään. Maalinteon kanssa viime aikoina tuskaillut hurrikaanilauma joutui nimittäin lauantain kamppailussa laittamaan kroppansa aina hampaita myöten likoon, jotta maalihanat aukesivat ja paluu voittokantaan vihdoin onnistui.

 

Syyskauden päätösottelussa kotijoukkue oli pelillisesti lähes ylivoimainen, mutta maalit tuntuivat olevan Lukkoakin vastaan erityisen painavan kiven alla. JYP-pelaajien tahmeasta viimeistelystä kertoo osuvasti se, että vieraiden maalin suulla mainiosti pelanneelle Mika Noroselle kertyi ottelussa peräti 54 torjuntaa.

JYP oli tehottomuudestaan huolimatta kuitenkin sinnikäs, eikä hurrikaaninuttujen raivoisa taistelu ja mukaansatempaava energia jäänyt myöskään ilman palkintoa. Numerot olisivat voineet toki olla näyttävämmätkin, mutta lopulta Hippoksen videokuutiolla komeilivat isäntien voittolukemat 4–1 (0–0, 3–1, 1–0).

 

Kolmen tappion jälkeen paluu voittojen tielle ennen kahden viikon joulutaukoa näkyi JYP-leirissä vapautuneina ilmeinä ja eleinä.

 

– Tyytyväinen pitää olla, ei voi muuta sanoa. Ei ole välttämättä ihan helpointa ollut viime aikoina, hurrikaaniluotsi Jyrki Aho huokaili ottelun jälkeen.

 

– Tänään me halusimme ottaa sen voiton ja tehdä ne maalit. Kun jokainen yksilö vetää itsensä tappiin, peli näyttää tuolta. Silloin pelaajien päättäväisyys näkyy oikeanlaisena raivona, rohkeutena ja halukkuutena. Tänään me todella olimme halukkaita, hän jatkoi.

 

Tahtoa ja päättäväisyyttä

 

Ahon puheisiin on helppo yhtyä, sillä katsomoon asti oli nähtävillä, että Lukko-ottelussa JYPillä on rahkeissaan viime aikoina kadoksissa ollutta raivoa. Eikä isäntien päättäväisyyttä lannistanut edes se, että vierasjoukkue siirtyi toisessa erässä Otto Honkaheimon ylivoimaosumalla johtoon.

 

Isännät kapusivatkin nopeasti otteluun mukaan, kun se avasi maalitilinsä Jani Tuppuraisen komealla soolomaalilla. Hurrikaanipaitojen toisesta osumasta vastasi puolestaan puolustaja

Kristian Näkyvä, joka pääsi sutimaan irtokiekon tyhjään Lukko-pesään.

 

JYP siirtyi toisessa erässä vielä kahden maalin johtoon, kun se niittasi erän kolmannen ylivoimamaalinsa muutama minuutti ennen toisen erän päätöstä. Osuman iski pikku hiljaa vauhtiin

pääsevä voimalaituri Tuomas Pihlman, jolle maali oli jo toinen reilun vuorokauden sisään. Loukkaantumisten riivaaman Pihlmanin osuma oli osoitus isäntien maalinälästä, sillä irtokiekon sisään runnoneen ”Pilen” etuhammas lohkesi poikki rytäkän keskellä.

 

– Niinhän siinä kävi. Mutta antaisin vaikka kaikki hampaat, jos maaleja tulisi joka ottelussa, hammastahnamainokseen sopimaton hyökkääjä naureskeli.

 

”Kohtalainen plus”

 

Kolmannessakaan erässä Lukko ei päässyt enää otteluun mukaan, vaan se sortui jäähyihin. JYPin viimeinen osuma syntyi kuitenkin vasta aivan ottelun päätöshetkillä, kun kippari Juha-Pekka Hytönen lusikoi laatan tyhjään maaliin.

 

Voiton myötä jyväskyläläiset vahvistivat asemiaan liigan keskikastissa. Joulutauolle hurrikaanipaidat voivat lähteä suhteellisen hyvillä mielin, sillä kauden katastrofi alun jälkeen JYP-laiva on ajoittain löytänyt jo oikeansuuntaisen kurssinsa. Parannettavaakin toki yhä on.

 

– Lähtö kauteen oli erityisen vaikea, mutta olemme rauhassa kehittäneet peliämme. Ajoittain se on toiminut hyvin, mutta mukana on ollut vaikeitakin jaksoja, kuten viime pelien maalinteon vaikeus. Jatkossa pitää olla vielä tylympi, mutta olemme vasta matkalla. Arvosanaksi annan syyskaudesta kohtalainen plus, Aho tiivisti.

 

Lukko-ottelun jälkeen JYPillä alkaa kahden viikon mittainen kinkunsyöntitauko. JYPin seuraava liigaottelu on tiistaina 27.12. Lappeenrannassa SaiPaa vastaan.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tulikuuma Mikael Granlund upotti Ilveksen SM-liigassa

Syyskaudelle tyylikäs päätös Porissa

TPS voitti kotonaankin

Lasch ja Myllyniemi KalPan peikkoina