Harkimo vahvisti KHL-siirron ja tylytti HIFK:ta

Helsingin Jokereiden puheenjohtaja Hjallis Harkimo on vahvistanut Hartwall-areenan siirtyvän venäläisomistukseen. Monitoimihallin omistaa jatkossa Arena Events -niminen yhtiö, jonka omistavat Gennadi Timtshenko sekä Rotenbergin perhe. Venäläismiljardööreillä on lisäksi optio hankkia Jokereiden osakkeita.

Harkimo kertoi odotetusti myös, että Jokerit pelaa ensi kaudella SM-liigaa ja siirtyy kaudeksi 2014-15 KHL:aan. Lisäksi hän ilmoitti ottavansa hoitaakseen Jokereiden toimitusjohtajan tehtävät.

Jokeripomon mukaan KHL-siirron syy on toiminnan kehittämisessä. Harkimo on suhtautunut SM-liigaan kriittisesti jo vuosia ja ollut aina kiinnostunut yleiseurooppalaisesta kiekkoliigasta.

-Kymmenen vuotta yritin olla mukana synnyttämässä Euroopan liigaa. Siitä ei kuitenkaan tullut mitään. Uskon, että muutto isompiin ympyröihin on Jokereille hyväksi, Harkimo sanoi.

-Mua häiritsee, kun kaikki hyvät pelaajat lähtee Suomesta hevonkuuseen. Tässä pystytään taistelemaan myös tuota kehitystä vastaan. Ja KHL:ssa tarkoitus ei ole vain osallistua, vaan voittaa koko sarja, Harkimo uhosi.

Harkimo sivalsi tiedotustilaisuudessa myös paikalliskilpailija HIFK:n suuntaan. HIFK puuhaa Töölöön Helsinki Gardenin nimellä kulkevaa monitoimiareenaa.

-Sen haluan sanoa, että tällä kaupalla ei ole mitään tekemistä tuon toisen areenahankkeen kanssa. Minusta se on täysin epärealistinen kuvio, Harkimo pamautti.

Liiga haluaa lisäselvityksiä

Myös jääkiekon SM-liiga otti tapaus Jokereihin kantaa.

-Liigahallitus tulee pyytämään Jokereilta tarvittavat selvitykset tehdyn omistusjärjestelyn yksityiskohdista. Lähtökohtana on, että SM-liigakausi 2013–2014 voidaan Jokerien osalta pelata normaalisti. SM-liigan osakkaat tulevat käsittelemään myöhemmin asiaan liittyviä tulevaisuuden kysymyksiä, SM-liiga tiedotti.

Jääkiekkoliitto näytti hankkeelle vihreää valoa.

Jokereiden siirtyminen SM-liigasta KHL:ään on osa jääkiekon kansainvälistä kehitystä. Jääkiekkoliitolla ei ollut mitään syytä asettua asiassa poikkiteloin, puheenjohtaja Kalervo Kummola sanoi.

"En mä tarvii isompaa autoa"

Harkimon mukaan hallin myyminen oli edellytys KHL-kuvion toteutumiselle.

-Meillä ei olisi ollut mahdollisuuksia lähteä KHL:aan vain ilmoittautumalla. Tarvitsimme partnereita, selkänojaa, hän viittasi venäläiskumppaneihinsa.

Areenasta luopumiselle oli toinenkin syy.

-Tämän vetäminen on ollut raskas projekti. Ajattelin, että en halua jättää tätä riesaa lapsilleni. Mutta lapset eivät olisi ikinä antaneet anteeksi, jos olisi myynyt Jokerit. Jokereiden puikoissa pysyn niin kauan, kuin jaksan töitä tehdä, Harkimo lupasi.

Hallidiilissä liikkuvat valtavat rahasummat, kuten myös KHL:ssa. Harkimo kuitenkin vakuutteli, että kaupan motiivit eivät olleet taloudelliset.

-En mä tarvii isompaa autoa tai isompaa taloa. Kyllä tämä on puhtaasti urheilullinen asia, hän sanoi.

Narrijohtaja lupasi myös, että Jokereiden junioreista ei tarvitse olla huolissaan.

-Seuran junioriorganisaatio pysyy ennallaan. Siellä ei muutu mikään, vaikka edustusjoukkue pelaakin jatkossa KHL:ssa. Haluamme, että Jokereilla on jatkossakin suomalainen runko, Harkimo linjasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jokerit siirtyy KHL:ään ja myy Helsingin areenan

"Iso menetys SM-liigalle", totesi Tyni

Kummola: Liigan koko auki, Leijonat jatkaa areenassa